Sarıgerme Köyü’ndeki Alin Boutige Otel ile Tropikal Utopia Otel’de kalan 8 turist, bugün saat 10.00 sıralarında Ümit Varlığın’ın (28) kullandığı 48 RP 229 plakalı ciple safariye çıktı. Gökbel Köyü, Radar Tepe Mevkisi’ndeki ormanlık alana geldiklerinde Varlığın, aşırı hız nedeniyle virajı alamayıp, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Savrulan cip, yol kenarına devrildi. Cipin şoförü ile cipteki 8 turist, etrafa savruldu. Kazada, 3 yıldır safari cipi şoförü olarak çalıştığı öğrenilen Varlığın ile İngiliz turistler, Vaneta O’Brien (31), kızı Cristy O’Brien (14) ve Hannah Berry (12) yaralandı. Davis Berry, Natallie ve Steven Hancock ile Tom ve John O’Brien ise kazayı yara almadan atlattı. Yoldan geçen diğer araç sürücüleri jandarma ve 112 Acil Servis’i aradı. Yaralılar, ambulanslarla Ortaca Özel Yücelen Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Ümit Varlığın ile Vaneta O’Brien’in durumlarını ağır olduğu bildirildi.

VİRAJA SÜRATLİ GİRİNCE DEVRİLDİK

Kazadan yara almadan kurtulan Natalie Hancock (42), safari turunun çok keyifli başladığını belirtip, “Toprak yolda, kasislerde çok zıplıyorduk. Fakat şoför virajlara çok sert girdi. Birkaç kez eşimin başı demirlere çarptı. Korktuğumuzu şoföre söyledik. Viraja süratli girince de devrildik” dedi.

Ağlayarak olayı anlatan yaralılardan Hannah Berry, “İlk defa safari yapıyorum. Önce çok zevkliydi. Böyle olmamalıydı, çok korktum” dedi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.