Partisinin Kayseri il Teşkilatında bugün nöbetçi vekil uygulamasında vatandaşların sorunlarını dinleyen TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Türkiye’nin AK Parti iktidarı ile değişim ve dönüşüm yaşadığını, hedeflerinin ülkenin demokratikleşmesi olduğunu, bunu da 2010 yılındaki referanduma vatandaşların yüzde 58’nin evet demesi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin yeni anayasaya odaklandığını, Meclis'teki 4 siyasi partinin, anayasa konusundaki çalışmalarınının, vatandaşlar tarafından bir sonraki seçimlerde değerlendirileceğini bildiren Yakut, "Yargılamalar devam ediyor. Kimileri 12 Eylül’ü yargılayamazsınız, kimileri 28 Şubat niye yargılanmıyor diye tenkitlerde bulundu. Referandum sonrası, TBMM’deki iktidar partisi olarak yargının önündeki engelleri kaldırdık. Şimdi 28 Şubat ve diğer soruşturmalar yargı tarafından yapılmaktadır. Şimdi sıra 27 Nisan’a geldi. Karanlık dönemler birer birer yargı tarafından aydınlatılacak. Yoksa bu bir rövanş , intikam ve kin meselesi değil. Biz TBMM’de gereğini yaptık, yargı da, daha önce bazı kurumlarda hukuk dışı yapılan zulümlerdeki suçluları tespit etmekte, cezalarını vermektedir. Rövanş söz konusu değildir. Yargılamalar icranın değil, bağımsız ve tarafsız yargının işidir’’ dedi.

Sadık Yakut, Anayasa referandumu sonrası kesintisiz eğitim, Kuran kursu, İmam Hatiplerin orta kısmına öğrenci alınmaması, türban yasağını, batı çalışma grubu, üniversite sınavlarındaki katsının kaldırılması, YAŞ’la ilgili ordudan atılanların haklarını iade edilmesi, vatandaşın kurban derilerini istediği kuruma vermesi konusunda yapılanlara dikkat çekti. Yakut, ’Bu yapılanlar rövanş değil, dönüşüm ve sivilleşmedir. Amacımız ülkeyi olağanlaştırmaktır.Türkiye’de temel hak ve hürriyetler, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve vatandaşın eğilimi doğrultusunda yeni bir Anayasa ile hayata geçirilecek’’ diye konuştu

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın yürütmeyi durdurma kararı ile stadyumlarda kutlanması konusundaki yeni kararı değerlendiren Sadık Yakut, "Demin de söyledim, yargı kararı herkesi bağlar. Kararı, yargı vermiş. Ben de haberlerde gördüm’’ dedi. Yakut, TBMM’de kendisinin de yönettiği oturumlarda çıkan kavga ve tartışmalarla ilgili olarak "Maalesef , TBMM’deki bu yasa dönemi, CHP ve BDP’nin vetoları nedeniyle gergin başladı. Bu iki partimiz meclisi bir süre veto etti. CHP, o veto karının kendi üstlerinde yarattığı olumsuz psikolojik etkiden dolayı bir mücadale yapıyor. Ama, görüntü TBMM için hiç de hoş değil’’ diye sözlerini tamamladı.



OE,VD(OE/AAA)