SADETTİN SARAN, HEM SİYASETİ HEM FUTBOLU HEDEFLİYOR başlıklı haberimizde siyasetle ilgili sözler yanlışlıka yer almıştır. Haberimizi düzeltip yeniden veriyoruz.

----------

YENİDEN


Burcu TANER/İZMİR, - SARAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran,  Fenerbahçe'ye başkan olmak istediğini söyledi.

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği tarafından düzenlenen ve moderatörlüğünü İzmirli sanayici Kemal Çolakoğlu’nun yaptığı, 'İnanıp Başaranlar- Deneyim Paylaşım Söyleşileri' adlı toplantıya katılan Sadettin Saran, deneyimlerini kadınlarla paylaştı. Toplantı, sadece soru ve cevap şeklinde yürütüldü.

HAYALİ, FENERBAHÇE'YE BAŞKAN OLMAK

Toplantıda katılımcıların Fenerbahçe ile ilgili hayallerini sorması üzerine Sadettin Saran şunları söyledi:

"Eğer kısmet olur ben Fenerbahçe başkanı olursam işle alakam kalmaz. Şirketi devredecek noktaya getirdim. Bu da benim sevdamdır. Hayata niye geliyoruz? Fark yaratmak için. Ben de Fenerbahçe’de fark yaratabileceğime inanıyorum. İkisi bir arada yürümez. Hem etik olarak doğru değil, hem de zaman olarak çok gerçekçi değil. Sporun temel sorunlarından bir tanesi kulüplere bir şey vermeye gelmekten ziyade bir şeyler almaya gelen insanlardır."

Fenerbahçe Başkanlığı için adaylık konusunda ise bir tarih veremeyeceğini kaydeden Sadettin Saran, gündeme magazinel konularla gelmesi yönündeki soruyu ise "Türkiye’nin gerçeği bu. Magazine çok ciddi bir ilgi var. Umarım azalır. Ben artık magazinde yokum" diye yanıtladı.

'KABUL EDERSENİZ ÜYE OLURUM'

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği'ne destek olmak için kabul edilirse üye olacağını belirten Sadettin Saran, kadınlara iş yaşamında başarının tüyolarını da verdi. Öncelikle hata yapmaktan kesinlikle korkmamak gerektiğini anlatan Saran şöyle konuştu:

"Düştüğünüzde değil, pes ettiğinizde kaybediyorsunuz. Ben ABD’den döndüğümde ne istediğimi biliyordum. Hayalim vardı. Ofisim, sekreterim olacak, şoförüm olacak, babam gelecek ona çay söyleyeceğim. Yani başarılı olmanın yüzlerce nedeni var ama, bence başarısızlığın en büyük nedeni herkesi memnun etmeye çalışmaktır. Ayrıca ben çok akıllı insanlarla çalışıyorum. Kendimden daha akıllı insanları etrafımda bulunduruyorum. Çok insan dinliyorum."

ESKİNAZİ: GİRİŞİMCİLERE ÖRNEK OLACAĞIZ

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi de dernek olarak gençlere ve kadınlara girişimcilik fırsatları yaratmak üzere çalıştıklarını söyledi. Yaptıkları söyleşilerin amacını 'toplum tarafından kabul görmüş, başarılı ve rol model olan girişimcilerin başarı öykülerini paylaşmak' olarak açıklayan Eskinazi, işsizliğin yoğun olduğu Türkiye’de girişimcilere de örnek olmak istediklerini vurguladı.



BT(İÖ/COŞ)