Adliye binası önünde saç kestikleri için Osmangazi Belediyesi tarafından çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle para cezasına çarptırılan 4 üniversite öğrencisi, bugün Osmangazi Belediyesi'nin meclis toplantısına CHP Grubu'nun davetlisi olarak katıldı. Meclis toplantısının açılışında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gençlerin demokratik bir eylem yaptıklarını ancak, Emniyet Müdürlüğü’nün yazısı üzerine böyle bir ceza kesildiğini kaydetti.

Bu tür eylemlerin demokratik hak olduğunu anlatan Başkan Dündar, konunun son iki gündür yaygın basın yayın organlarında gündem konusu olduğunu belirtti. "Eskiden yapılan eylemler nasıldı? Bakın bugün ne kadar medeni eylemler yapılıyor. Burada verilen cezalar da onur kırıcı değil, yüksek rakamlar değil. Demokratik tepkilerini gösteren bu 4 genç kızımızın cezasını ben ödüyorum” diyen Başkan Dündar, gençleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen yemeğe davet etti.

Meclis toplantısının ardından bir açıklama yapan üniversite öğrencisi Nergis Şişek, Belediye Başkanı Dündar'ın yemek davetine katılmayacaklarını ve cezayı ödemesini de kabul etmediklerini belirtti. Çiçek, "Cezanın ödenmesi sorun değil, sorun olan cezanın kesilmesi. Bu nedenle cezayı ödemeyeceğiz, kimsenin de ödemesini istemiyoruz. Biz çevreyi kirletmedik" dedi.



IA/(FK/AAA)