Kaza, bugün saat 14.00 sıralarında Süreyya Piknik Alanı yakınlarında meydana geldi. İzmir’den yüklediği 20 ton makine yağını İstanbul’a götüren Ahmet Gedik’in (32) kullandığı 45 C 2570 plakalı kamyonun Sabuncubeli Rampası’ndan inerken freni boşaldı. Soğukkanlılığını koruyan Gedik, yaklaşık 1.5 kilometre kadar bu şekilde gitti. Süreyya Piknik Alanı’nı geçtikten kısa bir süre sonra Gedik, yanındaki ağabeyi Kadri Gedik (34) ve Zeki Çıra’ya (38) atlamalarını söyleyip, kamyonu çalışma nedeniyle trafiğe kapalı olan yola sürdü.

ŞOFÖR ATLADI, YANINDAKİLER YARALANDI

Kamyon şoförü Gedik atlamayı başarırken, ağabeyi ve arkadaşı tereddütte kaldı. Bu sırada kontrolden çıkan kamyon yol çalışması nedeniyle çıkan toprak yığınına büyük bir gürültüyle çarpıp, devrildi. Şoför mahali hurdaya dönen kamyondaki Kadir Gedik ile Zeki Çıra yaralandı. İki yaralı kazayı görerek gelen yol işçileri tarafından kurtarıldı. Gedik Merkezefendi Devlet Hastaresi, Çıra ile Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı. İki yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu, hayat tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Kamyonu, yol çalışması nedeniyle trafiğe kapalı olan yola sürerek büyük bir faicayı önleyen şoför Ahmet Gedik, kazanın ardından ifadesine başvurulmak üzere polis tarafından gözaltına alınıp, Şehit Özdemir Karakolu’na götürüldü. Kaza nedeniyle yolda trafik da aksadı.