THK İzmir Şubesi, Atatürk’ün 'İstikbal göklerdedir' sözünü ilke edinerek, gençlere havacılık sevgisini aşılamak için havacılık eğitimi ve model uçak kursları düzenliyor. Kurslara önem veren gençlere, ödül olarak yamaç paraşütü ve tandem ile uçaktan atlama imkanı sunuluyor. Kurslarda erkek arkadaşları ile birlikte cesaret yarışı yapan genç kızlardan her biri, Türkiye'nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen’in izinde yürüyor. İlk kez paraşütle uçaktan atlayan gençler büyük heyecan yaşıyor.

THK yetkilileri, eğitim kadar manevi değerlere de önem veriyor. Her yıl havacılık haftasında hava şehitlikleri ve havacılığa emek vermiş insanların kabirleri ziyaret ediliyor.

THK İzmir Şubesi Müdürü Hami Gürtunca, her yıl 700 gence havacılık eğitimi verdiklerini söyledi. Gürtunca, "Gençlerimiz 8 ay süren kurslara katılıyor. Onlara havacılık sevgisini aşılıyoruz. Kurslarda başarılı olan 110 öğrenciyi ise yamaç paraşütü, planör, yelken kanat eğitimi için Eşkişehir’deki İnönü Eğitim Merkezi’ne gönderiyoruz. Başarılı gençler daha sonra Eşkişehir Anodulu Üniversitesi Plotaj ve Hava Trafik bölümlerinin sınavlarına giriyor, kazananlar pilot olma hayallerini gerçekleştiriyor. Öğrenciler, 5 yıllık olan bu üniversite eğitimini daha bitirmeden özel havayollarının teklifleri ile karşılaşıyor. Mezun olmadan iş teklifleri yapılıyor, maaş bağlanıyor. Üniversiteyi bitirmeden ekmek paralarını kazanmaya başlıyorlar" dedi.