Sabancı Vakfı’nın merhum Sakıp Sabancı’nın isteği üzerine devam ettirdiği ve bu sene 19’uncusu düzenlenen “Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri”, 3 Aralık’ta Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden ilk üç dereceyle mezun olan dokuz öğrenciye, toplam 240 Cumhuriyet Altını değerinde Türk Lirası ödül verildi.

“ONUN ANISINI YAŞATMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Ödül töreni, Türkan Sabancı, Sevil Sabancı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, öğretim üyeleri, veliler ile iş ve sanat camiasından seçkin isimler katıldı.

Türkan Sabancı, Sakıp Sabancı’nın sanata ve sanatçılara verdiği öneme değindiği konuşmasında, “Eşim Sakıp Sabancı, toplumların daima sanat ve sanatçılarla yükseleceğine inanırdı. Her zaman sanatı ve sanatçıları destekleyen çalışmalarda bulunarak, bu alandaki başarılara destek verirdi. Sanat Ödülleri de onun sanata ve sanatçıya duyduğu sevginin ve saygının bir göstergesi. Bizler de onun anısını yaşatmaktan ve genç sanatçıları desteklemekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri, Sakıp Sabancı’nın sağlığında 1994 yılında hayata geçirildi. Ödüller 19 yıldır sanatı ve sanatçıyı teşvik etmek amacıyla Sabancı Vakfı tarafından veriliyor. Sabancı Vakfı, Sanat Ödülleri ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin “Resim”, “Heykel” ve “Geleneksel Türk Sanatları” bölümlerinden ilk üç derece ile mezun olan öğrencileri ödüllendiriyor.

19 YILDA 171 GENÇ SANATÇI ÖDÜLLENDİRİLDİ

2012 yılı Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri, sırasıyla Resim Bölümü’nden Ece Gözen Ünal, Pınar Subaş ve Can Berk Özcan’a, Heykel Bölümü’nden Eda Güngör, Melike Akyıldız ve Çiğdem Yıldırım’a, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden ise Dilek Karayel, Yeşim Okatan ve Gülsüm Köseoğlu’na verildi.

Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri kapsamında, birinciler 40, ikinciler 25 ve üçüncüler 15 Cumhuriyet Altını olmak üzere toplam 240 Cumhuriyet Altını değerinde Türk Lirası ile ödüllendirildi.

Bugüne kadar 171 genç sanatçı “Sakıp Sabancı Sanat Ödülü” almaya hak kazanarak 4 bin 560 Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildi.

(BB)