Barış ve Demokrasi Partisi (BDP )Bahçelievler İlçe binası önünde açıklama yapan BDP milletvekili Sabahat Tuncel, Gaziantep’te gerçekleşen bombalı saldırıyı kınadı. BDP Bahçelievler ilçe binasına saat 09.30'da giden partililer kapı önünde bir siyah poşet buldu. Açılan poşette benzin dolu şişe ve tehdit cümleleri bulunan not olduğu belirtildi. Bunun üzerine partililer polisi arayıp yardım istedi. İhbar üzerine parti binasına gelen polis, ifade işlemlerinin ardından el koyduğu bulguları incelemek için emniyete götürdü.

Konuyla ilgili olarak saat 17.00'de parti binası önünde bir basın açıklaması yapıldı. BDP milletvekili Sabahat Tuncel yaptığı konuşmada "Bugün bayramın son günü. Bayramda maalesef kin nefret ve savaş gündemde oluyor. Bahçelievler ilçe örgütümüze bırakılan paket daha önce de bu tarz saldırılar olmuştu. Dün Gaziantep ilçe örgütümüze bir saldırı söz konusu oldu. Bütün bunların çözüm olmadığını ifade ettik. Gaziantep’te yaşanan olayı kınadığımızı bunun aydınlatılması gerektiğini, özellikle sivillere yönelik böyle bir saldırının kabul edilemeyeceğini, bayram günü yapılan böyle bir saldırının aydınlatılması gerektiğini. Saldırı sonrasında daha ne olduğu bile belli olmadan BDP ilçe binalarına yapılan saldırılar aslında bu saldırının amacına ulaştığını gösteriyor. Bugün ilçe binamız önüne bırakılan paket ve bırakılan tehdit mektubunda da benzer bir durumla karşı karşıya olduğumuzu düşünüyoruz. Biz tüm halklarla beraber barış içerisinde yaşamak istiyoruz" dedi.

İlçe başkanı Memduha Biçerman ise "Arkadaşlarımız sabah binayı geldiklerinde binanın kapısının önünde siyah bir poşet gördüler. Poşetin içini açtıklarımda benzin dolu şişe ve tehdit notu buldular. Durumu polise haber verdiler. Partimize yönelik bu girişimi kınıyoruz" dedi. Basın açıklaması nedeniyle ellerinde parti bayraklarıyla toplanan bir grup partili Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı.


 


EE (SG)