Valilik tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nda, Balıklıgöl Yerleşkesi Dergah Platosu'nda gerçekleşen tirit ziyafetine binlerce kişi katıldı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve yabancı misafirlerler de etkinlikte yer aldı. Sabah kahvaltısında yaklaşık 20 bin kişiye sunulan, genellikle et, tereyağı, soğan, maydanoz, ekmek, yoğurt, sarımsak kullanılarak, tuz, karabiber ve kimyon eklenerek hazırlanan 'Tirit' ziyafeti için günler öncesinden hazırlık yapıldı. Hazırlanan yemekte 2.5 ton sığır eti, 10 bin ekmek, 500 kilo yoğurt, 400 kilo limon, 100 kilo sarımsak, 500 kilo biber kullanıldığı belirtildi.

16 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE

Tirit yemeğinin ardından, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin ‘mavi kapak kampanyası’ ile sağlanan 15 tekerlekli sandalye ve Medeniyetler Korosu’nun satın aldığı 1 tekerlekli sandalye Vali Güvenç tarafından engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Tekerlekli sandalyelerin dağıtımının ardından konuşan Vali Güvenç, “ Ege Üniversitesi öğrencilerine ve Medeniyetler Korosu’na teşekkür ediyorum. Umudumuz engelli kardeşlerimizin unutulmaması. Bu davranış herkese örnek olsun” dedi.