Konak Meydanı'nda geçen perşembe günü sabaha karşı meydana gelen olayda, tarihi İzmir Saat Kulesi'ndeki bakır alemler, kimliği belirsiz kişilerce, yerinden sökülerek çalındı. Hırsızlığın ortaya çıkmasının ardından, polis çalışma başlattı. Meydandaki MOBESE kemaralarının yanı sıra, 30 kamu kurumu ve işyerine ait güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Yapılan incelemede, saat 03.41'de bir kişinin gözcülük yaparken iki kişinin İzmir Saat Kulesi'ne tırmanıp 5 dakika içinde bakır alemleri kırarak aldıktan sonra olay yerinden kaçtıkları belirlendi.

BAKIR ALEMLER PARÇALANMIŞ OLARAK BULUNDU

Hırsızlık suçundan poliste daha önce de kayıtları bulunan 17 yaşındaki M.Ö., kardeşi 10 yaşındaki C.Ö. ve arkadaşları 15 yaşındaki D.K., görüntülerden kimliklerinin tespit edilmesiyle polis tarafından yakalandı.

Eminyette suçlarını itiraf eden çocukların, paraya ihtiyaçları olduğunu, alemlerin de bakır olduğunu anlayınca çalıp satmaya karar verdiklerini söyledikleri öğrenildi. Toplam 8 kilogram ağırlığındaki alemlerin 80 TL'ye Basmane semtindeki bir hurdacıya satıldığı belirlindi. Polis satın alan hurdacıya gitti. Ancak onun da aynı alemleri Altındağ'daki hurdacıya sattığı saptandı. Bunun üzerine büyük hurda deposundaki uzun aramaların ardından, hurda metaller arasındaki bakır alemlerin parçaları bulundu. Parçalanan alemlere el konulurken, emniyetteki işlemleri tamamlanan 10 yaşındaki C.Ö. henüz cezai ehliyeti olmadığı için ailesine teslim edilirken, ağabeyi M.Ö. ile D.K., Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince Adliye'ye sevk edildi.