Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlediği ‘Tüm Zalimlere Lanet’ isimli mitinge katılanlar saat 15.00'de Kadıköy İskele Meydanı'nda toplandı. Mitinge katılanlar arama noktalarından geçerek miting alanına alındılar. Havanın aşırı sıcak olmasına rağmen mitinge yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Mitinge SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın yanısıra 81 il başkanı, Arakan Diasporası Lideri Nurul İslam, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile Genç Fenerbahçeliler, Ultraslan, Çarşı ve Timsah isimli taraftar grupları da katılarak destek verdiler. Miting alanında toplananlar sık sık tekbir getirerek "Arakan yanıyor, Saadet’i bekliyor", "Yaşasın Müslüman kardeş Arakan", "Müslüman uyuma, Arakan’a sahip çık" diyerek sloganlar attılar. Çeşitli sanıtçıların verdiği müzik dinletisinin ardından kürsüye çıkan Mustafa Kamalak, "Bu meydanda dünyanın tüm mazlumları için kıyam edenleri görüyorum" diyerek başladığı konuşmasında “Kadıköy Meydanı, bugün Tahrir Meydanı olmuştur. Tahrir Mısır’ın zalimini devirmişti. Kadıköy Meydanı ise bütün zalimlerin devrilişinin müjdecisi olacaktır” diye konuştu.

Arakan’da insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kıyım yaşandığını ifade eden Kamalak, “Bülbül yuvasını baykuşlar talan etmişlerdir” dedi. Batının taktiğinin hiç değişmediğini belirten Kamalak "Böl parçala ve yut. O yüzden diyoruz ki Amerika'nın, İsrail'in, NATO'nun, BM'nin ipiyle kuyuya inilmez. Siz onların dinine girmedikçe onlar sizinle dost olmazlar. Ben buradan hükümete sesleniyorum. Gelin artık şu İsrail ve Amerika'nın sahte barış nutuklarına, özgürlük masallarına kanmayı bırakalım. Avrupa Birliği politikalarına teslim olmak yerine, bu milletin şanlı tarihine yakışan bir milli duruşu hepbirlikte ortaya koyalım" diye konuştu.

Aşırı sıcak nedeniyle mitinge katılanlardan bazıları baygınlık geçirirken miting alanında hazır bekleyen sağlık ekipleri baygınlık geçirenlere müdahale etti. Konuşmaların ardından mitin olaysız bir şekilde dağıldı.


MAE (FOTOĞRAF)