Kite board’un en iyi isimlerinin de katıldığı organizasyon hakkında bilgi veren Orange Kite Okulu sahibi Ahmet Karatün, çok yeni bir spor olmasına karşın her gün giderek yapanların çoğaldığını belirtti. Karatün, “Her yıl bu sporu sevdirmek adına pek çok etkinlik düzenliyoruz. Bu yıl da Brezilya, Litvanya, Ukrayna, İngiltere, İtalya ve Türkiye’den yaklaşık 50 kadın kite sporcusunun katılımıyla 'Kite Board For Girls' isminde bir etkinlik düzenledik. Burada katılımcılar kendi bilgilerini diğer sporcularla paylaşıyorlar. Ayrıca daha önce hiç bu sporu yapmayan kadınlar da eğitim alıyor. Hem sporun hem de bölgemizin tanıtımı konusunda bu tarz organizasyonların yapımına ihtiyacımız var” dedi.

VAN’A DESTEK OLACAKLAR

“Kite Board For Girls, bedava bir etkinlik” diyen Karatün, “Katılımcılar, buraya kendi yol paralarını karşılayıp, istedikleri konaklama tesislerinde kalarak, tamamen kendi inisiyatifleri ile geldi. Bu organizasyonda hiçbir maddi çıkar gözetmedik. İki günlük organizasyon kapsamında hiçbir ücret ödemeden okulun tüm imkanlarından da yaralanıyorlar. Okulun içerisinde bir bağış kutumuz var. Katılan tüm katılımcılar buraya istedikleri miktarda para atıyor. Biz de Orange Kite Board Okulu olarak bu kutuda biriken parayı Van’da meydana gelen depremde maddi manevi zarar gören çocukların ihtiyaçları için bağışlayacağız” dedi.

AKÇAPINAR KİTE BOARD TUTKUNLARININ GÖZDESİ

Akçapınar Plajı’nda, kite board sezonunun ortalama 4 ay sürdüğüne dikkati çeken Karatün, “Her gün en az 100 kişi kite board için bu plaja geliyor. Bu rakam yüksek sezonda ikiye katlanıyor. Sadece 4 ayda 12 bin kişi kite ile birlikte bu plajda deniz üzerine çıkıyor” diye konuştu.



DEB(İÖ/AAA)



--- KUTU ---


KİTE BOARD

Kite board yaklaşık 15 yıl önce yapılmaya başlanan yeni bir spor. Bu sporda kullanılan malzemeler; içine hava dolma özelliği bulunan hilal ay şeklinde özel uçurtma, yani kite ve su üzerinde kaymaya imkan tanıyan board, yani tahta. Sporcuyu uçurtmaya bağlayan trapez, ipler ve çubuktan oluşan kontrol takımı da gereken malzemeler arasında yer alıyor. Türkiye çapında 16 kite okulu bulunuyor. Bunların 6'sı Akçapınar Plajı’nda hizmet veriyor. Ortalama bir insan yaklaşık 12 saatte temel hareketleri öğrenerek deniz üzerine çıkabiliyor. Temel eğitim seviyesi kursların ücretleri Türkiye’de yaklaşık 750-800 lira. 12 yaşın üzerindeki herkes bu eğitimi alabiliyor.