75'inci Yıl Kocatepe İlköğretim Okulu öğrencisi Gönül Topacık'ın hazırladığı projede otomobilin tavanına monte edilen rüzgar pervanesi, bağlı olduğu elektrik motorunu çalıştırıyor, motorun gücüyle dönen 5'inci tekerlek de araca fazladan itiş gücü sağlayıp yüzde 35'e varan akaryakıt tasarrufu sağlamayı amaçlıyor.

Fen Bilgisi Öğretmeni Ahmet Kabadayı'nın danışmanlığında projesinin maketini de hazırlayan Gönül Topacık, uçak tekerleklerindeki gibi kendi elektrikli motoru olan 5'inci tekerleği, kullanımı kolay olsun diye istenildiğinde açılıp kapanan bağımsız süspansiyonlu şekilde planladığını söyledi. Topacık, "Gaza basıldığı sürece yola inip dönecek olan bu tekerlek frene basıldığında duracak ve içe kapanacak. Böylece akaryakıt tasarrufu sağlarken, güvenlik içinde de ulaşım sağlanacak" dedi.

Gönül Topacık, 9- 12 Nisan arasındaki TÜBİTAK Proje Yarışması Adana Bölge Sergisi'nde de projesinin ilgi çekeceğini umduğunu söyledi. Aynı okulda okuyan Yaren Yağşi ve Ayşen Diricioğlu da doğalgazla elektrik üretimi yapılan santrallerde güneş enerjisi kullanımını öngören 'Melez Elektrik Santrali Projesi' ile bölge finallerine katılacak.