Olay, geçen 26 Mart'ta Güney Mahallesi’nde saat 22.30'da meydana geldi. Yaklaşık iki yıl önce 18 yaşındaki F.G., ile dünya evine giren trafik takip işiyle uğraşan ağabeyinin yanında çalışan 19 yaşındaki M.G., gece evine döndü. M.G., eşine bir gün önce gördüğü rüyayı anlattı. M.G.’nin rüyasında ev kadını olan eşi F.G.’nin, iddiaya göre, kendisini aynı mahallede oturan bir kişiyle aldattığını söylemesi üzerine, aralarında tartışma çıktı. Büyüyen tartışma sonucu sinirlerine hakim olamayan M.G., mutfaktan aldığı bıçakla F.G.’yi vücudunun 15 yerinden bıçakla yaraladı. M.G., kanlar içinde yere düşen eşini evde bırakıp, kaçtı. F.G.’nin yardım çığlıklarını duyup evde yaralı halde bulan komşuları durumu, polis ve sağlık ekiplerine bildirildi. Hastaneye kaldırılan genç kadın tedavi altına alınırken, koca kayıplara karıştı.

F.G., polisteki ilk ifadesinde, eşinin gördüğü rüya üzerine girdiği kıskançlık krizi sonucu kendisini bıçakla yaraladığını belirtti. F.G., “Olaydan dört gün önce eşim M.G., bana ’seni rüyamda gördüm. Beni başka biriyle aldatıyorsun’ diye rüyasını anlattı. Ben de kendisine tepki gösterdim. Bu olayı anneme de anlattım. Annem de olayı tatlıya bağlamak için eşimi eve çağırıp, ikimize nasihatta bulundu. Ancak eşimin gördüğü rüyayı bana anlatması zoruma gitti. O günden beri eşimle arama belli bir mesafe koydum. Eşim de bu tavrımdan çok rahatsız oldu. Olay günü eve geldi. Bana ’Gel bu olayı bir daha konuşalım’ dedi. Ben de kendisine 'Böyle bir olayı yakıştırmayı nasıl yaparsın. Seninle konuşacak bir şeyim yok’ diye tepki verdim. Kendisine ’Şerefsiz, adi herif’ gibi sözler söyledim. Mutfaktan bıçağı aldım. Eşim bunu görünce kendime zarar vereceğimi düşünüp, elimden bıçağı aldı. Bıçakla vücuduma vurmaya başladı. Ağabeyini telefonla arayıp, olayı bildirdi. Eşimden davacı ve şikayetçi değilim” dedi.

Polis, tarafından her yerde arananan çılgın koca M.G., 22 gün sonra bıçakladığı eşi F.G., yakınları ve avukatı Kurtuluş Kanat ile Bayraklı Adliye Sarayı'na gelip, olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Orhun Sezer'e teslim oldu. M.G., Savcı Orhun Sezer'e olayla ilgili ifade verdi.

KASITLI YARALAMADIM

 M.G., olayın olduğu gün işten yorgun geldiğini ve hemen uyuduğunu belirtip, “Ancak rüyamda eşim F.G’yi mahallemizde oturan biriyle aldattığını gördüm. Aynı rüyayı ben bundan önce 3-4 kez görmüştüm. Uykudan uyanınca eşime bunu anlattım. Eşim F.G. de bana gülerek 'ne malum yapmadığım’ diye cevap verdi. Bunun üzerine ben eşime kızdım ve omuzundan tutup tartakladım. Eşim ise bana ’şerefsiz, p.z.k’ diye hakaret etti. Mutfağa gidip elinde plastik saplı bıçakla geldi. Benim üzerime doğru yürüdü. Ben bunun üzerine eşimin bana zarar vereceğini düşünerek, elinden bıçağı alıp boğuşmaya başladık. Boğuşma sırasında eşim bir kaç yerinden bıçaklanmıştı. Ben kendisine bıçakla vurmadım. Boğuşma sırasında bıçağın eşime neresine geldiğini farkında değildim. Kan aktığını görünce paniğe kapılıp, ağabeyime haber verdim. Ağabeyim ambulansa haber verdi. Ben eşimi kasıtlı yaralamadım. Yaralanması aramızdaki boğuşma sırasında meydana geldi” dedi.

Süpheli M.G.’nin avukatı Kurtuluş Kanat ise “Mağdurun vücudundaki yaraların hiçbiri derin değildir. Bundan da süphelinin bıçağı vurmadığı anlaşılmaktadır. Olay mağdurenin tahriki neticesinde meydana gelmiştir. Müvekkilim sabit ikematgah sahibidir. Tutuklama aileye zarar verecektir. Müvekkilim benim isteğim doğrultusunda kendiliğinden gelip savcılığa teslim olmuştur. Müvekkilimin tutksuz yargılanmasını talep ediyorum” dedi.

Savcı Orhun Sezer, mağdurenin yaralarının derin olmadığını ve süphelinin kendiliğinden gelip teslim olduğunu, sabit ikametgah sahibi olduğunu belirtip tutuksuz yargılanması için serbest bıraktı. M.G., adliyeden eşi F.G.’ye sarılıp mutlu şekilde ayrıldı.



BK(İÖ/AAA)