Rusya Federasyonu'nda geçen yıl vizyona giren ve Antalya'da Rusların tatil hikayesinin konu alındığı 'All Inclusive' veya 'Vse Vklyucheno' (Her Şey Dahil), Türk seyircisinin karşısına bu yıl 49'uncusu yapılan Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde çıkacak. Yönetmeliğini Eduard Radzyukevic, yapımcılığını ise Zelimkhan Zarmaev ve Mikhail Bespalov'un üstlendiği film, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan ve Azerbaycan sinemalarında gösterime girdikten sonra Rusya'nın en büyük TV kanallarından CTC'de 5 kez yayınlandı.

200 milyon izleyiciye ulaştığı belirtilen, Antalya Belek'te çekilen komedi filmi, Altın Portakal Film Festivali kapsamında 12 Ekim Cuma günü Türkçe altyazılı gösterilecek. Filmde Rusya'nın ünlü oyuncuları Fedor Dobronravov, Mikhail Bespalov, Eduard Radzyukevich, Marina Aleksandrova, Anna Ardova, Roman Madyanov, Nonna Grishaeva, Andrey Kaykov rol alıyor.

Filmin yapımcısı Zelimkhan Zarmaev ve başrol oyuncularından Mikhail Bespalov festival kapsamında davetli olarak Antalya'ya geldi. Filmin bütçesinin 5.1 milyon dolar olduğunu açıklayan Zelimkhan Zarmaev, filmin Rusya, Azerbaycan, Ukrayna, Belarus ve Kazakistan'da 2011 yılının Mayıs ayında 518 kopya ile vizyona girdiğini, sonrasında da CTC kanalında 5 kez yayınlanarak toplamda 200 milyonu aşkın izleyici ve sadece Rusya sinemalarında 6.5 milyon dolar hasılata ulaşıldığını söyledi.

Zarmaev, tesadüf olarak filmin Rus tatilcilerin Türkiye'de alkol zehirlenmesi, trafik kazaları, dayak ve tecavüz olayları gibi kötü olayların yaşandığı bir dönemde vizyona girdiğini ve Türkiye'ye karşı bu tür haberler nedeniyle oluşturulan kötü algıyı da yıktığına inandıklarını söyledi.

Rusya ve BDT ülkelerinde film öncesi çok ciddi reklam kampanyaları yapıldığını da belirten Zarmaev, romantik komedi içerikli 'Her Şey Dahil'in 88 dakikasının yüzde 80'inin Antalya'da geçtiğini kaydetti. Belek'in yanı sıra Kaleiçi'nde çekilen filmin, Antalya'ya tatile gelen bir veteriner hekim ile otelde çalışan bir Rus animatör kadının aşkını konu aldığını söyledi. Zarmaev, beklentilerinin üzerinde beğeni toplayan filmin ikincisi için Çin ve İspanya'dan teklif almalarına rağmen İstanbul'u seçtiklerini ve 'Her Şey Dahil 2'nin İstanbul'da çekileceğini söyledi.



MÇ(HA/CK)