Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’nde iş adamından rüşvet aldığı suçlamasıyla tutuklanan Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç’nın yargılanmasına devam edildi. Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ikinci duruşmada tutuklu sanık Can Karakılıç ile müşteki Sungur Kartal’nın avukatı katıldı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ NET DEĞİL

Duruşmada, sanığın avukatı olan Mustafa Yüksel, rüşvet iddialarının 'iftira' olduğunu söyledi. Savcının herhangi bir rüşvet olayına karışmadığını söyleyen Avukat Yüksel, "Duruşmaya delil olarak sunulan kamera kayıtlarının net değildir. Davaya ilişkin bütün deliller toplandı ve müvekkilimin delilleri karartma durumu yoktur. Bu nedenle tahliyesini talep ediyorum" dedi.

Duruşmada söz alan sanık Can Karakılıç ise kendisine iftira atıldığını anlatarak, "Rüşvet suçlamasını kabul etmiyorum. Üç aydır tutukluyum. Ben ve ailem zor durumda bu nedenle tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Sibel Kurtoğlu, duruşmayı vekil olarak yürüttüğünü belirterek sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek yargılamayı erteledi.

18 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç, işadamı Sungur Kartal'dan geçtiğimiz 31 Mayıs günü bir restoranda 'rüşvet' olduğu iddia edilen paraları alırken, polis tarafından yakalanmış, ardından da tutuklanmıştı.



EÖ(LK/SS)