Rus turist 29 yaşındaki Anna Fartun tatil için geldiği Kemer'de 5 yıldızlı bir tatil köyünde Alman uyruklu Andre Maletz ile tanıştı. Maletz ve Fartun, iddiaya göre geçen 4 Ocak gecesi birlikte aşırı derecede alkol aldı. Alkolün etkisiyle odasının kapısını açamayan Maletz, Anna Fartun'dan yardım istedi. Kapıyı açmaya çalışırlarken Maletz'in odasının giriş kapısının kartı kırıldı. Maletz'in oda kapı kartı kırılınca çift, Fartun'un odasına gitmeye karar verdi. Ancak Maletz ve Fartun, bu odanın kapısını açmayı da başaramadı. UYANINCA TECAVÜZE UĞRADIĞINI ANLADI

Anna Fartun, kendine geldiğinde tecavüze uğramış olabileceği düşüncesiyle otelin güvenlik kameralarındaki görüntüleri izledi. Koridordaki kameranın kayıtlarını izleyen Anna Fartun, "Andre Maletz bana tecavüz etti" diyerek jandarmaya şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Maletz suçlamaları reddederek, "Anna Fartun beni dudaklarımdan öptü. Yani girişimi o başlattı. O beni öpünce, ben de cinsel ilişkiye girmek istediğini zannettim. Bu nedenle onunla cinsel ilişkiye girdim. Yani karşılıklı istekle cinsel ilişkiye girdik" dedi.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Andre Maletz, ülkesine döndükten sonra hakkında dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına 'tanık' sıfatıyla katılan Rus rehberlerden Annelies Hoeijmans, "Anna sabah bana gelerek bir gece önce çok sarhoş olduğunu ve tecavüze uğramış olabileceğini söyleyerek, yardım istedi. Ben de otelin güvenlik kameralarını izlemeyi teklif ettim. Beraber otelin güvenlik kamerası kayıtlarını izledik. Anna görüntüleri görünce çok utandı ve şikayetçi oldu" diye konuştu.

Duruşma, Almanya'nın Ascherslebene kentinde yaşayan Andre Maletz'in ifadesinin alınması için Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Alman makamlarına yazı gönderilmesi ve güvenlik kamerası görüntülerinin izlenmesi için 31 Ekim 2012 tarihine ertelendi.


TT(SU/BT)