Yunanistan'ın Rodos Adası'ndan gelen ve büyüklüğü nedeni ile Bodrum Limanı'na giremeyen 81 metrelik "Air" isimli lüks motoryat, Yalı Beldesi'nde kıyıdan yaklaşık 3 mil açağa demirledi. Yüzen bir sarayı andıran İngiltere bayraklı yatta, 7.2 milyar dolarlık servete sahip, işadamı Süleyman Kerimov'un bulunmadığı ortaya çıktı. Kerimov'un bugün akşam saatlerinde önce özel jeti ile Milas- Bodrum Havalimanı'na geleceği, buradan da helikopteri ile içinde mini denizaltısı, saunası, sineması, yüzme havuzları, dev akvaryumu bulunan lüks yatına geçeceği öğrenildi.

Kerimov'un gelmesinden önce teknede hummalı bir çalışma sürerken, bol bol sebze ve meyve ikmali yapıldığı dikkati çekti. Bu arada Kerimov'un teknedeki konuklarının da sık sık jet-ski ve su kayağı yaptığı görüldü. Kerimov'un Gökova koylarının gezdikten sonra Girit üzerinden Yunanistan'ın Mikanos Adası'na geçeceği öğrenildi.

Kerimov'un Güllük Körfezi'nde 1500 yataklı bir tatil köyü yaptırmayı düşündüğü, 200 dönümlük bir araziyi görmeye geldiği ileri sürüldü. Kerimov, 2007 yılı Nisan ayında da Bodrum'a tatile gelmişti.



YA (AÖ/AK)