Yaklaşık 17 bin Rus vatandaşın ikamet ettiği Antalya'da yılda 350 civarında Rus kadın ile Türk erkeği evliliği yaşanıyor.

Antalya'da Rusya Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre eğitim-öğretimin verildiği Özel Eduant Rus Okulu'nun sahibi Victor Bikkenev, iki ülke insanları arasındaki ilişkilerin her yıl daha da iyileştiğini ve Rusların Antalya'yı, Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi. Ruslar ve Türler arasındaki evlilikler ile iki toplum insanı arasındaki ilişkilerin daha da güçlendiğini anlatan Victor Bikkenev, Rus- Türk evliliklerinden dünyaya gelen çok sayıda çocuğa okullarında eğitim verildiğini kaydetti.

Antalya'da son zamanlarda Rus ve Türk evliliklerinden çok sayıda aile oluştuğunu, bu evliliklerin de çok sağlam olduğunu dile getiren Bikkenev, "Değişik bir kültür ve kaynaşma. Özellikle turizm için iyi bir gelecek sağlayacak" dedi.

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİNDE TANIŞIP EVLENDİ

Bayburtlu bir Türk ile Amerika'da öğrenci değişiminde tanışan ve 8 yıl önce evlenen Liana Çeri, 6 yıl İstanbul'da yaşadıktan sonra 2 yıldır da Antalya'da yaşadıklarını söyledi. 6 yaşında bir çocukları olduğunu belirten Liana Çeri, çok mutlu olduğunu ve Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi.

Gaziantepli eşiyle yurtdışında tanışan ve Türkiye'ye tatile geldikten sonra da arkadaşlıklarının evliliğe dönüştüğünü anlatan Dinara Altun ise 6.5 yıldır evli olduklarını, 3 yaşında bir çocukları olduğunu söyledi. Altun, Antalya'da yaşamaktan ve bir Türkle evli olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Antalya'ya üç yıl önce yerleşen Anna Primak, Türk erkek arkadaşı ile önümüzdeki yaz düğün yapacaklarını aktardı. Antalya'nın çok güzel olduğunu belirten Anna Primak, tatil için geldiği Antalya'da yaşamaya karar verdiğini, bir Türkle evlenerek hayatını Antalya'da sürdürecek olmanın sevindirici olduğunu kaydetti.

Manisalı eşiyle Ukrayna'nın Kiev kentinde tanıştıklarını belirten Zoya Pravdyvets da iki yıl önce evlendiklerini ve Antalya'ya yerleştiklerini söyledi. Antalya'nın çok güzel olduğunu belirten Pravdyvets, evliliğinin çok mutlu ilerlediğini ve yakında bir de çocuk beklediklerini kaydetti.