Prof. Dr. Arif Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin yeni logosunun belirlenmesi amacıyla, Türkiye genelinde herkesin katılabileceği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Rize kimliğini ön plana çıkartacak ödüllü logo yarışması düzenlediklerini belirtti. Yılmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Yarışmada birinci olan eser sahibine 10 bin, ikinci olana 5 bin ve 3 adet mansiyona da biner lira ödül verilecek. Yarışmada dereceye girenlere verilecek toplam 18 bin lira ödül, Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği tarafından karşılanacak. Dernek Başkanı Rahmi Metin’e ve dernek mensuplarına teşekkür ederiz. Logo yarışmasına başvurular başladı ve 26 Nisan 2012 tarihinde sona erecek. Yarışmaya katılacak eserleri değerlendirmek üzere, Danışma Kurulu ve Teknik Kurul'dan oluşan, Seçici Kurul oluşturduk. Sonuçlar 3 Mayıs 2012 tarihinde ilan edilecek. Profesyonel, amatör ilgi duyan herkesin yarışmaya katılmasını bekliyoruz.”

Rize Üniversitesi senatosunun kararı ile üniversitenin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi kararı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmişti..


MK(TM/AK)