TOKİ, Sosyal Konut Projesi kapsamında Roman vatandaşların yaşadığı Çamköy Mahallesi'nde 240 konut yaptırırken, konutlardan kendileri için ayrılan kontenjanın düşürüldüğünü öne süren Roman vatandaşlar araçlarla Düzce Anıtpark'a gelerek davul zurnalı eylem yaptı. Meydanda oturma eylemi yapan yaklaşık 50 kişi, alkışlarla protestoda bulundu. Mahalle sakinleri adına basın açıklaması yapan Recai Avag kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini öne sürerek şöyle dedi:

"Benim mahallemdeki müracaatçılar konut sayısından fazla iken, bize ayrılan kontenjan niçin düşürüldü? Mahalleli büyük bir heyecanla bu konutların bitirilmesini beklerken, ne oldu da başkalarına satışı yapılıyor? Görülüyor ki oyuna getiriliyoruz. Biz mücadelemizi sonuna kadar yapacağız. Bu evler bizim için yapıldı. Şimdi dışarıdan insanlara satılması nereden çıkarıldı? Yıllardır yokluk, çaresizlik, sıkıntı içerisinde yaşayan mahalle halkı hep bugünü beklerken büyük bir hüsrana uğratıldı. Bunu kabullenemeyiz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız."
Avag kendileri için ayrılan kontenjanın kaça düşürüldüğü konusunda bilgi vermezken, protestocular basın açıklamasının ardından dağıldı.


HK(MÇ/COŞ)