Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce ve daire müdürleriyle birlikte Romanlar'ın oturduğu Altıyol Mevkii’ni ziyaret etti. Bir kahvede bulunanlarla toplantı yapan Kaymakam Yılmaz, çocuklarını okula göndermeyen velileri uyardı. Çocuklarını okula göndermeyen velilerin para cezasına çarptırılacağını söyleyen Yılmaz, eğitimin önemli olduğunu belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce de, ilçedeki bütün çocukların eğitim olanaklarından yararlanması gerektiğini söyledi. 6- 14 yaş grubundaki çocukların okula gönderilmesinin zorunlu olduğunu hatırlatan İnce, şöyle konuştu:

"Devlet bunun yetkisini velilere bırakmıştır. Çocuğun kendisine bıraksa, okula gitmez. Bu nedenle bu görev anne ve babalara düşmektedir. Şu anda yaklaşık 100 öğrenci okula gitmiyor. 3 yıldan beri okullarına devam etmeyen öğrenciler için kurs açarak onları olmaları gereken sınıflara hazırlıyoruz. Veliler, çocukların okula devam etmesini sağlamakla yükümlüdür. Çocuklarını okula göndermeyenlerden 1500 lira para cezası alanlar var. Bu parayı yatırmayanlara hapis cezası var. Sizlere 1 hafta süre veriyoruz. Çocuklarınızı okula göndermelisiniz. Göndermezseniz, o zaman ceza uygulanacak."

Çocuklarını okula göndereceklerini söyleyen kahvede bulunanlar, işsiz olduklarını belirterek Kaymakam Cemalettin Yılmaz’dan iş talebinde bulundu.



Vİ(LK/İD)