TOG’un Roman öğrencilerin ağırlıkta olduğu Yalova Müfettiş Hamdi Girgin İlköğretim Okulu’nda hayata geçirdiği 'Filizlenen Nesil Projesi' kapsamında, bir araya gelerek eğitim alan öğrencilerin Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda verdiği konseri Yalova Valisi Esengül Civelek de izledi. Konserin açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Melih Gür, TOG Yalova Şubesi’nin 2011 yılının Nisan ayından itibaren Yalova Müfettiş Hamdi Girgin İlköğretim Okulu’nda projeyi sürdürdüğünü belirtti. Gür, "Toplumuzda dezavantajlı öğrenciler için başlattığımız bu proje ile Yalova toplum gönüllüleri olarak bir nebze de olsa toplumsal kaynaşmaya ve toplumun tüm bireylerinin sorunlarına ortak hareket ederek çözüm bulmaya çalıştık. Bu anlamda başarılı olduğumuzu söylemek mümkün. Bu konser şüphesiz bunun göstergelerinden biri" dedi.

Konseri izleyen TOG Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Paker de, 2011’de yapılan çalışmaları anlatarak şunları söyledi:

"Amacımız Türkiye’deki gençlere güvenen, onların önlerini açan ve onların önderliğinde projeleri yapmaktır. Toplum Gönüllüleri Vakfı en basitinden bir toplumsal barış projesidir. 2011 yılında bütün Türkiye’de 800’ü aşkın benzer proje yapıldı. 60’tan fazla ilde 110 civarında üniversitede örgütlüyüz. Yaklaşık 35 bin genç bizim projelerimize katılmış ve 235 bin kişiye ulaşmıştır. 2012 bundan da iyi olacak inşallah."

40 Roman öğrencinin sahne alarak birbirinden güzel türküleri seslendirdiği konser büyük beğeni topladı ve izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.



SG(FK/COŞ)