Adapazarı’nda genellikle Roman vatandaşların yaşadığı Çamyolu Mahallesi, kent merkezinden uzak olması nedeniyle  son yıllarda uyuşturucu satıcıları ve hırsızlık suçuna karışanların kaçış yeri olarak sık sık gündeme geldi. Özellikle son aylarda mahallenin girişinde uyuşturucu alışverişindeki artış ve yaşanan kavgalar nedeniyle mahalle sakinleri gerekli önlemlerin alınması için yetkililerden yardım istedi. 

Mahalle Muhtarı İhsan Çelik’in uzun süren girişimlerinin ardından İl Jandarma Komutanlığı mahallenin giriş ve çıkışlarına kamera sistemi yerleştirdi. Muhtar İhsan Çelik gazetecilere, “Mahallemizde son zamanlarda yaşanan hırsızlık olayları ve kavgaların yanı sıra yabancı kimselerde rahatsızlığa sebep oluyordu. Bunların önüne geçmek için Valimiz ve Jandarma Komutanımızla görüşmeler yaptık. Sonunda mahallemize kamera döşendi. Özellikli kameralar 150 metreden plakaları okuyor ve yüz tespiti yapabiliyor. Bundan sonra mahallemizde yaşanan olayların bitmesini umuyoruz” dedi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de mahalle girişinde sık sık uygulama yaparken; mahalle sakinlerinin ise her hareketlerinin kameralarla gözetlenmesinden rahatsızlık duyduklarını belirtiyor. 



AG(MB/AAA)