Rodos Otel Yöneticileri Derneği Kurucusu ve Başkanı Georgios Matsigkos, bu yıl Rodos turizminin yüzde 7 düşüşle başladığını belirterek, bunun beklenen bir gelişme olduğunu söyledi. Matsigkos şöyle dedi:

"Yunanistan'daki ekonomik ve politik gelişmeler bunda etkili oldu. Avrupalı'larda 'krizden çıkmayı başaramayacağız' endişesi hakimdi. Öte yandan Alman gazeteciler Yunanistan aleyhine kötü haberler yaptı. Oysa Rodos’a gelen turist sıralamasında Almanlar, İngilizler’den sonra 2’nci sırada. Sonra da Ruslar ve İtalyanlar geliyor. Bu yıl Alman turistlerde azalma var. Ama son dakika rezervasyonları iyi gidiyor."

TÜRK'LERİN ZİYARETİNİ KOLAYLAŞTIRICI ÇALIŞMALAR

Rodos’a Türk turistleri getirebilmek için çok çaba harcadıklarını, Bodrum ve Antalya'da vize ofisleri açılması için çalışmalar yapıldığını, Türk ve Yunan hükümetleri arasında vizenin kaldırılması ve ulaşımın daha kolay olması için görüşmelerin olduğunu ifade eden Georgios Matsigkos sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çabalarımız ya vizenin tamamen ortadan kalkması, ya da Türk turistlerin Yunanistan'a gelmelerine kolaylık sağlanması yönünde. Tabii bu sadece Yunanistan'ın elinde değil. Ama bu konuda çok yol katettik. İnanıyorum ki birkaç yıl içinde adaya gelen turist sıralamasında İngiliz, Alman ve Ruslardan sonra 4’üncü sırada Türk turistler olacak. İstanbul'dan direk uçuşların başlaması için son viraja girdik. Türk Hava Yolları, Çin, Hindistan ve Brezilya hatlarını açmaya çalışıyor. Bu ülkelerden gelecek turistlerin hem Türkiye, hem de Yunanistan’ı ziyaret etmeleri için Türk ve Yunan turizm bakanlıkları arasında Atina'da bir toplantı yapıldı ve işbirliğine karar verildi. Bu da güzel bir gelişme. İki ülkenin turizmde beraber çalışması ikimiz için de fayda sağlar. Birbirimize rakip olmamalıyız. Çünkü her iki ülkenin de kendine göre güzellikleri ve özellikleri var."

FO(İÖ/COŞ)