2008 yılından bu yana Rodos Başkonsolosluğu’nda çalışan 57 yaşındaki Kurtuluş Uğur, dün saat 15.00 sıralarında çalışma arkadaşları tarafından koltuğunda başı sol tarafa düşmüş vaziyette bulundu. Uğur, çağrılan ambulansla Andreas Papandreu Bölge Hastanesi’ne kaldırıldı. Uğur, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kurtuluş Uğur’un cenazesi yarın deniz yoluyla Marmaris’e getirilecek, buradan da memleketi olan Eskişehir’in Mecidiye Köyü’ne götürülerek defnedilecek.

Evli ve iki erkek çocuk babası Kurtuluş Uğur, daha önce Paris ve Marsilya’da görev yapmıştı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 20 Ocak’ta Rodos Konsolosluğu’na kimliği belirsiz bir kişinin düzenlediği saldırının ardından konsolos muavini Kurtuluş Uğur’u arayarak 'geçmiş olsun' dileklerini iletmiş ve saldırıyla ilgili bilgi almıştı.

Konsolosluk çalışanları, 'dost canlısı, espritüel ve adada yaşayan Türkler tarafından çok sevilen biri olarak nitelendirdikleri Kurtuluş Uğur’un görev süresinin üç ay sonra dolacağını, bu nedenle Türkiye’ye dönme hazırlığı yaptığını belirtti.