Dünyanın en gelişmiş ameliyat robotu olan 'Da Vinci', Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hastaların hizmetine sunuldu. Üniversite, şimdi de öğrenmek isteyen cerrahların yurt dışına gitmek zorunda kaldığı Robotik Cerrahi Programı'nı burada başlatıyor. Böylece 'Ege- 1 Ameliyat Robotu' cerrahların eğitimi için de kullanılacak. Kurulumu Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı'na yapılan robotik cerrahideki eğitimde, robotik simülatör kullanılacak, eğitime Türkiye çapında 5 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı katılacak.

EÜ Robotik Cerrahi Eğitim Programı kapsamında Jinekolojik Robotik Cerrahi Programı Direktörü ve EÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şendağ başkanlığında 28 Mayıs- 1 Haziran tarihleri arasında 5 günlük eğitim programı düzenlenecek.

REKTÖR PROF. DR. YILMAZ: YERİNDE ÖĞRETME FIRSATI SUNACAĞIZ

Eğitim programı başlamadan önce basına açıklama yapan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, geçmişi uzun yıllara ve büyük birikimlere dayanan Ege Üniversitesi'nin mevcut eğitim programına robotik cerrahiyi de eklemekten gurur duyduklarını söyledi. Bir ay önce aldıkları robotik cerrahi aletinin kullanımını da yurt içinde öğretme avantajı sağladıklarını dile getiren Prof. Dr. Yılmaz, üniversiteye yenilikçi teknolojiyi getirmeyi ilke edindiklerini vurguladı. Robotu nöroloji, genel cerrahi ve kadın hastalıkları bölümlerinin ortak kullanacağını daha önce ilan ettiklerini hatırlatan Prof. Dr. Yılmaz, "Biz henüz açılış sırasında bir şey vaadetmiştik. Üniversiteyiz ama aynı zamanda eğitimciyiz diyerek, en kısa zamanda kursumuzu açacağımızı bildirmiştik. Bu sistem içinde daha önceden teknolojiyi öğrenmek için yurt dışına gitmek zorunda olan hocalarımıza yerinde öğretme fırsatı sunacağız. Bu nedenle çok onurluyum, çok mutluyum" diye konuştu.

Prof. Dr. Yılmaz, kullanılan simülatörün de Türkiye'de tek olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Yılmaz, "EÜ olarak ameliyatlar konusunda çok başarılıyız. Bu çabalarla başarı çıtası daha da yükselecektir" dedi.