Rize’de dün akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 1 saat boyunca aralıksız süren şiddetli yağış, Fırtına ve Hemşin derelerinin taşmasına neden oldu, Karadeniz Sahil Yolu’nda oluşan su birikintileri nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Aşırı yağış, Çamlıhemşin İlçe Merkezi’nde Belediye binası yanından akan derenin debisini de iyice yükseltince Peçamçoy şelalesi yatağından taştı. Menfezler, yaklaşık 100 metreden dökülen şelalenin suyunu taşıyamadı, sular yollara taştı.

Polis ekipleri, yolu bir süre için ulaşıma kapattı, ardından kontrollü geçiş sağladı. Bu sırada şelalenin altındaki yolda park halinde olan araçlar da sürücüleri bulanarak bölgeden uzaklaştırdı. Menfezlerin tıkanması halinde ilçeyi sular altında bırakmasından endişe edilen şelale, korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Çamlıhemşin Belediyesi de olası bir tehlike endişesiyle iş makinelerini hazır bekletti.

FOTOĞRAF ÇEKME YARIŞI

Vatandaşların kaçarak uzaklaştığı bölgeden geçen ve Ayder Yaylası’ndan dönen turistler de şelaleyi görüntülemeye çalıştı. Çamlıhemşin Belediye Başkanı Bağımsız İdris Lütfü Melek, aniden bastıran fırtına nedeniyle derenin debisinin iyice arttığını söyledi. Yöre sakinleri de derenin daha önce de ilçeyi sular altında bıraktığını hatırlattı, önlem alınmasını istedi.

20 KÖY VE MAHALLE YOLU KAPANDI

Bu arada, Rize’de dün etkili olan şiddetli yağmur sonrası Hemşin, Çamlıhemşin, Pazar ve Ardeşen İlçeleri’nde 20 dolayında köy ve mahalle yolu, heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Dün Hemşin İlçesi’ne giden Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı da dönüş yolunun heyelan sonucu yolun ulaşıma kapanması nedeniyle bir süre mahsur kaldı. ÇAYKUR Hemşin Fabrikası’nda bekleyen Yardımcı ve yanındakiler, daha sonra yolun ulaşıma açılmasıyla Rize’ye döndü. Son 24 saatte Rize'ye 88 kilogram yağış düştü.

Öte yandan Rize’nin Ziraat Mahallesi’nde Valilik Konutu arkasındaki ormanlık alana düşen yıldırım sonrası küçük çaplı yangın çıktı. Yangın, itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürüldü.