Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı kapsamında hazırlanan, 'Sağlıklı Avrupa İçin' projesini yürütmek amacıyla Yiğitler Köyü'ne gelen 10 kız öğrenci ile 2 öğretmen, sağlıklı beslenme, spor aktiviteleri ve sağlıklı yaşam konusunda çalışma başlattı. 10 gün sürecek proje kapsamında İtalyan öğretmen ve öğrenciler köyde liseli arkadaşlarının evlerinde misafir kalacak, bölgede araştırma yapacak. Taşköprü Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri de 2013 yılı mayıs ayında İtalya’ya giderek İtalyan arkadaşlarının evlerinde konuk olacak.

KARŞILIKLI KÜLTÜR DEĞİŞİMİ YAPILIYOR

Taşköprü Mehmet Akif Ersoy Lisesi Müdürü Adnan Yığcı, İtalyan lisesi ile ortaklaşa yürüttükleri proje ile Avrupa’da sağlıklı yaşam konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi. Yığcı, "Sağlıklı beslenme, sağlıklı spor aktiviteleri ve sağlıklı yaşam için her şeyi gözden geçiriyoruz. Toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılar sonucunda ortak bir bildiri yayınlayacağız. Her ne kadar projenin amacı sağlıklı yaşam olsa da iki ülke arasında karşılıklı kültür değişimi de yapılıyor" dedi.

Istittuto Lisesi öğretmeni Iole Dei Cas ise "Öncelikle hedefimiz Türk ve İtalyan öğrencilerinin kaynaşmasıdır. Biz ne kadar Avrupa ülkeleri olsak ta kültür ve alışkanlıklarımız farklı. Bunları öğrenmek istiyoruz. Aynı zamanda İtalya ve Türkiye’de sağlıklı yaşam için özellikle gençlerin bilgilendirilmesini amaçlıyoruz" diye konuştu.