Rize’de araştırma yapan Türk Telekom Müdürlüğü görevlileri, bölgedeki en yaşlı internet kullanıcısının Gündoğdu Beldesi Taşlıdere Mahallesi’nde eşi Emine Saraç ile birlikte yaşayan evli ve 4 çocuk, 8 torun sahibi İbrahim Saraç olduğunu tespit etti. Saraç’ı evinde ziyaret eden Rize Türk Telekom İl Müdürü Rüstem Koçal, yaşlı adamı tebrik ederek hediye verdi. Evin önünde hediyeyi alan Saraç, internete çok alıştığını ve artık internetsiz yaşayamayacağını belirterek, “Her sabah internete bağlanır, gazeteleri okurum. Sonra kahvaltı yaparım, ardından da internette dünyayı gezerim. İnterneti bulandan Allah razı olsun” dedi.

BİR TÜRLÜ BULAMADIM

Daha sonra bilgisayar başına geçen Saraç, interneti nasıl kullandığını anlattı. Bu sırada gazetecilerin "Facebook’un var mı?" sorusuna, “O işleri karıştırmayın, hanımım burada” diye cevap veren Saraç, internette zaman zaman güzel hanım aradığını söyledi, "Bir türlü bulamadım" diyerek ziyaretçilerini güldürdü. Saraç, “8 yıldır internet kullanıcısıyım. Bilgisayarda arada sevgililer çıkıyor, onlara bakıyorum. Sevgilisiz duramam” diyerek espri yaptı.

Bu arada internetle ilgili bazı sorular sormak için müşteri hizmetlerini aradığını ancak ulaşmakta sıkıntı yaşadığını belirten Saraç’a cep telefonu numarasını veren Telekom Müdürü Rüstem Koçal, “Soru sormak istediğinde beni ara” dedi. Koçal, daha sonra Saraç’a teşekkür ederek evden ayrıldı.