İstanbul’da pastane işleten Mehmet Ali Sandıkçı, tatil için memleketi Rize’nin Tuğlalı Köyü’ne geldi. Sandıkçı, ayağında şişlik oluşması üzerine geçen Salı günü eşi Fatma Sandıkçı ile birlikte Rize Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu, muayenenin ardından da Genel Cerrahi Servisi’nde tedavi altına alındı. Dr. O.U., hastaya antibiyotik iğne yapılmasını istedi. Ancak, Fatma Sandıkçı, eşinin antibiyotiğe karşı alerjisi bulunduğunu belirterek karşı çıktı. Dr. O.U., iddiaya göre, “Siz benden daha iyi mi biliyorsunuz?” dedikten sonra iğne yaptırdı.

Mehmet Ali Sandıkçı, iğnenin yapılmasından 2 dakika sonra fenalaştı, solunumu bozuldu, nefes alamamaya başladı. 4 çocuk babası Sandıkçı, yaklaşık 3 saat süren müdahaleden sonuç alınamayınca öldü. Aile, uyarılara rağmen antibiyotik iğne yapıldığı ve hastalarının ölümüne neden olduğu iddiasıyla Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık, Sandıkçı’nın cesedini otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Otopsinin ardından Sandıkçı’ nın cenazesi Tuğlalı Köyü’nde  toprağa verildi. 

"DOKTORDAN ŞİKAYETÇİ OLDUK"

Mustafa Sandıkçı, ağabeyinin tedavisi sırasında antibiyotik iğne yapılmasına yengesi Fatma Sandıkçı'nın alerjisi olduğu için karşı çıktığını belirterek şunları söyledi:

"Ağabeyimin geçmişte ayağında şişlikler oluyordu. Gittiği hastanelerde antibiyotik ilaçlara karşı alerjisi olduğu tespit edilmişti ve bu durumu kayıtlarına da işlenmişti. Doktor, ağabeyime antibiyotik iğne yapmak isteyince yengem alerjisi olduğunu söyleyerek uyardı. Ama doktor, 'Siz benden daha iyi mi biliyorsunuz?' demiş, sonra da ağabeyime antibiyotik iğne yaptırmış. Aradan 2 dakika geçmeden ağabeyim olduğu yere yığıldı. Nefes alamamaya başladı. 3 saat sonra da kaybettik. Hemen adli makamlara şikayette bulunduk, soruşturma başlatıldı. Eşinin uyarısına rağmen neden iğneyi yaptıklarını merak ediyoruz. Antibiyotik iğne yapılırken bildiğimiz kadarıyla alerji testi yapılır ama bu testi yapma ihtiyacını neden duymamışlar? Bu konuyu yargıya taşıdık, doktor hakkında şikayetçi olduk."

DOKTOR, "ÖLÜM NEDENİ KALP KRİZİ" DEMİŞ

Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Velioğlu ise, doktor O.U.'nun hastanın kalp krizi sonucu öldüğüne dair bilgi verdiğini belirterek, ailenin ölümle ilgili bazı iddialarının olduğunu ve bu durumun da otopsi raporlarından sonra netleşeceğini söyledi. Velioğlu, olayla ilgili idari soruşturmanın da başladığını ifade etti.