Fıkralara konu edilebilecek olay, Gündoğdu Mahallesi’nde yaşandı. Eşi 69 yaşındaki Sabire Çilo ile birlikte yaşadıkları evi geçen yıl çıkan yangında hasar gören Mustafa Çilo, evinin alt tarafındaki arsasında iki katlı yeni bir ev yapmaya karar verdi. Çilo, evi yapacağı arsanın üzerinden Ilıca Köyü'ne giden telefon şebeke hattı geçtiği için Türk Telekom’a dilekçe ile başvurarak hattın kaldırılmasını ya da yerinin değiştirilmesini istedi. Bu arada inşaatına başlayan ve ilk katı çıkan Mustafa Çilo, telefon şebeke hattı kaldırılmadığı için yetkililerle tekrar görüştü ancak bir sonuç alamadı. Bunun üzerine geçen yıl kasım ayında evin ikinci katını telefon şebeke hattını da içine alacak şekilde inşa ettirdi. Ancak evin birinci katının penceresinden girip salonu ve odaları geçerek üst kat betonundan dışarı çıkan kablolar nedeniyle sıva yaptıramayan Çilo çifti, kışı eski evlerinde geçirmek zorunda kaldı.

BİR GÜNDE EVİN İÇİNDEN GEÇEN HAT KALDIRILDI

Ortaya çıkan ilginç durumun haber olması üzerine Rize Telekom Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bölgeye giden ekipler, önce eve giren telefon şebeke hattını kesti, kabloları evin dışına çıkardı. Ardından da evin alt tarafına yeni bir direk dikilerek telefon şebeke hattı, evin çevresinden dolandırıldı ve ana şebekeye bağlandı.

MÜDÜRDEN ÇİKOLATALI ÖZÜR

Rize Telekom Müdürü Rüstem Koçal, çalışmaların tamamlanması sonrasında 25 yıllık abone olan Mustafa ve eşi Sabire Çilo’yu evlerinde ziyaret ederek, özür diledi. Bunun üzerine duygulanan ve “Ömrünüz çok olsun” diyen Çilo gözyaşlarını tutamadı. Mustafa Çilo’ya telefon cihazı ve çikolata hediye eden Telekom Müdürü Koçal, “200 abonemizin telefonu bu kablolardan besleniyordu. Müşterimiz ev yapmaya başlayınca kablolar engel oldu. Arkadaşlarımız gün boyu yaptığı çalışma ile Mustafa amcanın mağduriyetini giderdi” dedi.

Mustafa Çilo ise, “Şimdi evin inşaatına yeniden başlıyorum. Bu haberden sonra eve telefon üstüne telefon geldi. Çok memnun oldum. Bütün akrabalarım aradı beni. Allah sizden razı olsun” diyerek mutluluğunu dile getirdi.