Rize Belediyesi’nin ev sahipliğinde Cumhuriyet Meydanı’nda dün akşam saatlerinde başlayan 3'üncü Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali'ne Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Romanya, Gürcistan ve Osetya Özerk Cumhuriyeti’nden 350 kişilik halk dansları toplulukları katıldı. Tulum ve gayda çalarak  Atatürk Caddesi boyunca yürüyen topluluklar, Sahil Parkı alanında dans gösterileri sundu. Gösterilere vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Etkinlikte konuşan Rize'nin Ak Partim'li Belediye Başkanı Halil Bakırcı, festivalin amacının Karadeniz yöresinde çok yaygın olarak kullanılan tulum enstrümanını dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi. Festival sayesinde Karadenizlinin misafirperverliğinin de gösterildiğini vurgulayan Bakırcı, “Bu festivallerle ülkeler arasındaki kültür alışverişi güçleniyor. Müziğin dili bir. Hepimiz Adem ile Havva’dan geliyoruz. Bin yılardır ülkelere, ırklara da ayrılsak aynı havayı soluyoruz. Bu tür etkinlikler bizi birbirimize yakınlaştıracak, dayanışmamızı artıracaktır” dedi.

Festival; Artvin'in Murgul, Borçka, Arhavi ile Rize’nin Çayeli ve Fındıklı ilçelerinde yapılacak olan etkinliklerle 11 Temmuz'a kadar devam edecek.