Olay, Boğaz Mahallesi’nde saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Rize’nin Küçükçayır Köyü’ndeki Andon İçme Suyu tesisinden Alipaşa Köyü’ndeki depoya su taşıyan ana boru hattı patladı. Yamaçtan borulardan boşalan suyun önünde çöp ve toprak birikintileri baraj oluşturdu. Suyun şiddetinin artmasıyla birlikte biriken su, balçıkla birlikte Karadeniz Sahil Yolu ve Menderes Bulvarı'na taştı. Bu sırada yamacın altında bulunan parkta oynayan Sevilay Bergal, kendini parkın dışına attı. Çevreden yetişenler, balçık içinde kalan küçük çocuğu alarak uzaklaştırdı. 

KARADENİZ SAHİL YOLU BALÇIKLA KAPLANDI

Suyun tahliye olduğu Karadeniz Sahil yolu Menderes Bulvarı’nda yaklaşık 1.5 kilometre boyunca balçık ve su birikti. Mahallede Mehmet Nalbant’a ait evin zemin ve alt katı ile çevredeki sokaklar su ve balçıkla kaplandı. Rize Belediyesi ekipleri, müdahale ederek borulardan suyun tahliyesini önledi. Polis ekipleri de karayolunu bir süre için ulaşıma kapattı. Rize Belediyesi, iş makineleri ile bölgede temizlik çalışması başlattı. Rize Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Murat Şeker, Alipaşa Köyü’ndeki depoya giden su boru hattının patladığını belirterek arızanın kısa sürede giderileceğini ve kentte su kesintisinin yaşanmayacağını söyledi.

'AZ DAHA KIZIM GİDİYORDU'

Su ve balçığın altında kalmaktan son anda kurtulan Sevilay Bergal’ın babası Engin Bergal, "Su borusu patladı. Kızım da az daha gidiyordu. Su gelirken çocuk kendini hızlı bir şekilde arka tarafa atarak kurtulmuş" dedi. Küçük kız, olaydan sonra yakınları ile evin balkonunda temizlik çalışmalarını izledi. Evinin zemin ve bodrum katı su altında kalan Mehmet Nalbant ise patlayan borudan taşan suyun önünde bent oluşturduğunu belirterek, "Su önce birikti, sonra bir anda patladı ve evin içine doldu. Çocuğu da son anda kurtardılar. Az daha su altında kalacaktı" diye konuştu.