Çamlıhemşin İlçesi’nde fıkralara konu olabilecek olay Ausor Yaylası’nda yaşandı. İsviçreli bir grup turist, elektriği ve yolu olmayan Koçdüzü Yaylası’nın üst kesimindeki yayla evinde geçirecekleri bir hafta için bölgede alabalık çiftliği işleten Pazar İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili ve Sahil Köyü Muhtarı Mustafa Memoğlu’ndan yardım istedi. Memoğlu bunun üzerine, Ausor Yaylası’ndan 3 saatlik yürüme mesafesinde bulunan Koçdüzü Yaylası’na götürmek için jeneratörü atının sırtına yükledi. Ancak Memoğlu, jeneratörün çalışıp çalışmadığını atın üzerindeyken denemeye kalkışınca olanlar oldu.

Sırtındaki jeneratörün çalışmasıyla ürken at koşmaya başladı, kısa süre sonra da gözden kayboldu. Bunun üzerine çevreyi aramaya başlayan Mustafa Memoğlu ile yakınları, sırtındaki jeneratörün yakıtı bitene kadar koştuğu sanılan atı yaklaşık 3 saat sonra bir başka yaylada nefes nefese buldu. Jeneratör de at sırtında İsviçreli turist kafilesinin kalacağı yayla evine götürüldü.

'AT GÖRMEDİM AMA, SES ÇIKARAN BİRŞEY HIZLA GEÇTİ'

Jeneratörü at sırtına yüklemeden çalıştırıp denemeyi unuttuğunu anlatan Memoğlu yaşananları şöyle anlattı:

"Atın sırtına yükledikten sonra '3 saatlik yola jeneratörü götürsek çalışmazsa ne olur?' diye düşündüm. Atın üzerinde çalıştırınca da hayvan ürküp kaçtı. At gözden kayboldu, biz de düştük yollara. Yolda yaşlı bir teyzeye rastladık, 'Buradan at geçti mi?' diye sorduk. Teyze bize, 'At görmedim ama ötelerden ses çıkaran bir şey hızla geçti' dedi. Yakıtı bittikten sonra jeneratör sustu, at bir yerde durdu. 3 saat aramadan sonra atı nefes nefese bulduk. Karadeniz’de fıkra gibi olaylar çoktur. Bu da fıkra gibi oldu."