Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali'nin Çayeli İlçesi programında, Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Romanya, Gürcistan ve Osetya Özerk Cumhuriyeti’nden gelen halk dansları toplulukları gösteriler yaptı. Tulum, gayda ve kemanlarla konserler verildi. Halk dansları gösterisi sırasında sahneye çıkarak ekiplerle birlikte dans etmeye çalışan bir kişi görevlilerce sahneden indirildi.

GÜRCİSTAN BİRİNCİ OLDU

Festival kapsamında, 'En hızlı çay içme yarışması' düzenlendi. 3 dakikada en fazla çay içenin kazanacağı yarışmada adaylar ülkelerinin bayrakları önünde yarıştı. Start verilmesi ile sıcak çayları içmeye başlayan bazı adayların ağzı yandı, bazıları da çaylarını değişik şekillerde soğutmaya çalıştı. Bazıları çay bardağını şapkasının sallayarak soğutmaya çalışırken, bir yarışmacının da çayı tahta kaşığa dökerek içtiği gözlendi. Verilen süre sonunda sadece Gürcistan ile Türkiye temsilcileri 3.5'ar bardak çay içebildi. Ancak yapılan ölçümde bardağında diğerine oranla daha az çay kaldığı tespit edilen Gürcistan temsilcisi Giorgi Tabatadze birinciliği kazandı. Türkiye'nin ikinci olduğu yarışmada üçüncülüğü Osetya Özerk Cumhuriyeti elde etti. Yarışmada birinci gelen ekibe çaydanlık seti ve ÇAYKUR çayı hediye edildi.

Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali, Artvin’in Borçka ile Rize ve Fındıklı İlçesi’nde yapılacak etkinliklerle 12 Temmuz'da sona erecek.