Turizm sektöründe dünyanın en önemli zincirlerinden biri olan Rixos Hotels, Türkiye'deki 11, yurt dışında ise 7 ülkede 9 oteline yeni yatırımlarını eklemeye devam ediyor. Hırvatistan Hükümeti'nin teklifi üzerine Antalya'da Hırvatistan fahri konsolosluğu görevini üstlenen Tamince, bu ülkede askeri üslerin turizme açılacağı süreçte yeni yatırımların işaretini verdi. Büyüme hedefleri olduğunu belirten Fettah Tamince, Hırvatistan'ın çok önemsedikleri ve başarılı oldukları bir destinasyon olduğunu, özelleştirme sürecinde yer almak istediklerini kaydetti. Hırvatistan'da önemli bir oyuncu olmayı istediklerini belirten Fettah Tamince, yölme konuştu:

"Türk-Hırvat ilişkilerinin daha iyi noktalara gelmesini istiyor; çok da önemsiyorum. Hırvatistan önümüzdeki yazdan itibaren Avrupa Birliği'ne girecek. Çok önemli potansiyelleri olan, çalışkan, çok vizyonel insanların olduğu bir toplum. Türkiye'yi de çok önemsiyorlar. Bölgede Türkiye'yi çok önemli bir merkez olarak görüyorlar. Ben de bu ilişkilerin daha önemli bir şekilde gelişmesine katkı sağlamak istiyorum."

EN FAZLA YABANCI OLAN ÜNİVERSİTE

Antalya'da bu yıl hizmete giren Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin de kendisini çok heyecanlandıran, Antalya için sosyal bir proje olduğunu belirten Fettah Tamince, şöyle dedi:

"Antalya'nın bugüne kadar bir vakıf üniversitesi yoktu. Bu sene nasip oldu. Uluslararası Antalya Üniversitesi'ni eğitime açtık. Çok heyecanlandığım, sevindiğim, rengarenk bir üniversite. Türkçenin yasak olduğu, herkesin İngilizce konuştuğu bir üniversite. İddia ediyoruz İngilizcenin en iyi öğretildiği, konuşulduğu ünversite. 42 ülkeden öğrenci ile oran olarak Türkiye'de en fazla yabancı öğrencisi olan üniversiteyiz."

"RIXOS 30 ÜLKEDE OLACAK"

Fettah Tamince, Rixos'un Türkiye sınırlarını aşan yatırımı ve hedeflerinden söz ederken,  önümüzdeki iki hafta içerisinde Mısır'da yeni bir tesisin daha açılacağını söyledi. Bu tesisin son tesis olmayacağını aktaran Fettah Tamince, şunları söyledi;

"Mısır çok önemli bir destinasyon. Biz orada büyümek, önemli bir oyuncu olmak istiyoruz. Dubai'de ikinci tesisimizin inşaatı devam ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nde üçüncü tesisimizin çalışmaları hızla devam ediyor. Gelecek yıl onu devreye alacağız. Bunun yanında yine potansiyel gördüğümüz birçok ülkede yatırımlarımız var. Amacımız önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde en az 30 ülkede olmak. Bununla ilgili çok önemli teşebbüslerimiz var. Devam eden projelerimiz var. Projeler tamamlanma aşamasına gelmeden veya başlanılmadan çok anons etmiyoruz. Çünkü bunlar çok önemli stratejik yatırımlar. Şu anda atağımız devam ediyor. Polonya, Rusya, Kazakistan'da üçüncü tesisimiz, Türkiye'de yeni teşebbüslerimiz var."

ANTALYA'YA TEMALI PARK

En önemli üzerinde durdukları projenin temalı park projesi olduğunu belirten Fettah Tamince, şöyle devam etti;

"Çünkü Antalya'da, Türkiye'de sezonu uzatıcı ve turizmi çeşitlendirici projelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Benim sürekli kullandığım bir deyimim var, 'Türkiye'de turizm deniz suyu sıcaklığına bağlı yapılıyor', özellikle resort ve sahil turizmi. Biz onu yıllardır üzerinde çalıştığımız ve artık temel atma aşamasında olduğumuz temalı parkla farklı bir yere taşımak istiyoruz. Hem Antalya hem Türkiye turizmi için çok önemli bir proje. Onun dışında Türkiye'nin değişik yerlerinde otel yatırımlarımız devam ediyor."

SPORA DESTEK

Rixos Hotels'in sportif faaliyetlere desteğinden de bahseden Tamince, takım ve bireysel sporlara çok yakın durduklarını kaydetti. Hem dünya hem de Türkiye'de çok büyük önem arzeden önemli takımların katıldığı Rixos Cup'un bu yıl beşincisini yaptıklarını, Atletico Madrid'in geçen yıl son 8 maçına sponsor olduklarını belirten Tamince, benzer organizasyonlar için görüşmelerinin devam ettiğini de söyledi.

GEÇEN YILIN RAKAMLARINI AŞTI

Türkiye'de bu yıl turizmde görülen yüzde 3 düzeyindeki düşüşü de değerlendiren Fettah Tamince, Rixos açısından geçen yıldan kötü olmadıklarını söyledi. Tamince, "Biz büyüdüğümüz için rakamlarımız geçen seneden daha iyi, ama kişi başı harcamaya baktığınızda özellikle güneyde bir düşüş olduğunu ben de okuyorum. Rixos olarak geçen yılki rakamları geçmiş durumdayız ve İstanbul büyüyerek devam ediyor. Güneyde de ürünlerin çeşitlendirilmesi lazım. Aynı ürünler, tesislerle bir noktadan sonra ulaşacağı pik nokta olacaktır ve ondan sonra geriye doğru gidecektir. Bizim buna fırsat vermememiz lazım. Antalya'da turizmi hep birlikte geliştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.