Denizli’ye gelen ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Denizli Valiliği ziyaretinin ardından ABD’li sanatçıların da bulunduğu Uluslararası Heykel Kolonisi’ni ziyaret etti, Laodikya antik kentini gezdi.

Büyükelçi Francis Ricciardone, Kömürcüoğlu Mermer tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Heykel Kolonisi’ni ziyaret etti. Önce sanatçılarla yemek yiyen Francis Ricciardone, daha sonra mermerden yaptıkları eserleri inceledi. Ricciardone, ABD’li Edvard Fleming, John Massee ve Sherry Tipton ile Çin, Küba, Japonya, Sırbistan ve Türk sanatçılarla sohbet edip, eserleri hakkında bilgi aldı. Büyükelçi Ricciardone, daha sonra fabrikayı gezerek işadamı Nihat Kömürcüoğlu’dan mermer üretiminin nasıl yapıldığını öğrendi.

Son olarak Laodikya antik kentini eşi Marie ile birlikte gezen Ricciardone, kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Celal Kazdağlı’dan tarihi kent hakkında bilgi aldı. Sütunlu cadde, Tapınak A ve kutsal alanı gezerek ortaya çıkarılan eserleri inceleyen Ricciardone, antik kente hayran kaldı. Francis Ricciardone, daha sonra Denizli’den ayrılarak Ankara’ya döndü.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ,