Adana HiltonSA Oteli'nde düzenlenen ABD'nin 236'ncı Bağımsızlık Günü Resepsiyonu'na eşi Maria ile birlikte katılan Büyükelçi Francis Ricciardone, resepsiyon öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suriye ile ilgili sorulara cevap veren Ricciardone, şöyle konuştu: "Suriye'de yaşananlar çok acı. Türk ve Amerikan halkı da aynı acıyı hissetmekte. Oradaki durum kabul edilemez. Hiç kimse savaşın çözüm olduğunu düşünmüyor. Çünkü biz savaşın çözüm olmadığını düşünüyoruz ve Türkiye'nin de öyle düşündüğünü sanıyoruz. Türk ve bizim hükümetimiz sanıyorum aynı düşüncedeler. Suriye'de barışın oluşmasını istiyoruz. Bunun uzun bir zaman alabileceğini de düşünüyoruz. Suriye'de hemen olmasını istediğimiz şey, oradaki acil amacımız, oradaki şiddeti ve ölümleri durdurmak. Sayın Clinton  NATO bu konuda görüşlerini belirttiler. Türkiye'ye desteklerini sağladıklarını söylediler. Biz sizinle hem ekonomik gelişmede hem de barışta, hem müttefik, hem dost, hem de ortak olarak yan yanayız."

KAPIDA KARŞILADILAR

Otel bahçesinde geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen resepsiyonda eşi Maria, ABD'nin Adana Konsolosu Daria Darnell ile birlikte konukları kapıda karşılayan Büyükelçi Francis Ricciardone, misafirlerle yakından ilgilendi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ile birlikte çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonda, Türk ve Amerikan milli marşları çalındı. Törende Türkçe konuşan ABD'nin Adana Konsolosu Daria Darnell, Adana'daki görev süresinin sona erdiğini, kentten mutlu ayrılacağını aktardı.

Büyükelçi Francis Ricciardone ise, Adana'da 1980 ve 1981 yıllarında Adana'da konsoloslukta görev yaptığını, ilk çocuğunun Adana'da dünyaya geldiğini belirterek, "Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bu şehirde bir aile olduk. Yine 1993'te İncirlik Üssü'nde kısa bir süre görev yaptım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen bayrak töreni de konuklar tarafından ilgiyle izlendi.



YB (CK/RT)