Şişli'de bulunan 42 katlı Polat Tower Residence'de çıkan yangının başlama anı, karşısındaki hastanede tedavi gören Nevin Kokal tarafından görüntülendi. Yangını çıkış anı ve sonrasını saniye saniye görüntüleyen Kokal, o sırada çok heyecanlandıklarını çevreye saçılan parçalar nedeniyle çok korktuklarını belirtti.


Almanya’dan aile ziyareti için gelen ancak aniden rahatsızlanan Nevin Kokal, hastanede ameliyat oldu. Tedavi süreci biten Kokal taburcu edileceği saati beklerken cep telefonunun kamerasıyla hatıra fotoğrafı çekmek için pencereye yaklaştı. Çevredekileri dehşet dolu anlar yaşatan yangının çıkış anına tanıklık eden Nevin Kokal, o anı kaydetmeye başladı. Önce dumanı fark eden Kokal, daha sonra alevleri gördüklerini belirterek, heyecan dolu anları şöyle anlattı: "Karşıdaki hastanedeydim. Son günümdü. Taburcu olacaktım. Cep telefonuyla çevrenin görüntülerini çekerken siyah bir görüntü belirdi. ‘Allah Allah, bu da ne? Hava kötü ama bu kadar da kötü değil.’ derken ‘Allah Allah yangın mı çıkacak?’ diye düşündük. Çekmeye başladım. Sonra dumanların binadan çıktığını keşfettik. Ateş çıkmaya başladı. Korktuk, endişelendik. Çekmeye devam ettim ben. Çok feciydi, gerçekten çok feciydi. Aklıma ikiz kuleler falan geldi gerçekten. Çünkü patlayabilir, yanıp düşebilir, ‘biz ne yapalım, nereye kaçalım’ diye düşünmeye başladım. Sonra ablamı çekiştirdim. Büyük metal blokları uçuşuyordu gökyüzünde. Arabasını park etmiş insanlar hiç korkmadan arabalarını kurtarmak için koşup onları almaya gidiyorlardı kurtarmak için. Çok az insan çıktı önce binadan. Sağa sola koşuşmaya başladılar. İçerde oturanlar zannediyorum arka taraftan çıktılar. İtfaiye de 10-15 dakika arasında gelebildi. İtfaiyenin çalışması gerçekten çok güzeldi. Tebrik ediyorum."


Olay anında odada olan Kokal’ın ablası Nermin Tahmaz da olay anında dehşete kapıldıklarını belirterek, “O anda dumanı gördük. İlk biz gördük gibi geldi. Kardeşim birden çekmeye başladı. Çok heyecan yaşadık. İnsanlar çok panik yaşadılarö diye konuştu.


(MK) (FOTOĞRAF)