Kızılot Beldesi'nde bir otel için iki farklı tur şirketine telefon ve internet aracılığı ile rezervasyon yaptıran 17 aile bugün tatillerini geçirmek için otele geldi. İsimlerinin rezervasyon listesinde olmadığını öğrenen 40 kişi otele giremedi.  

Otel kapısında bekleyen aileler hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, haklarını yasal yollardan arayacaklarını söylediler. Ailesiyle tatile gelen Selami Süneçli,  “Eskişehir ’den geldik. Öğle saatlerinden beri otelin önünde bekliyorum. Tur şirketi ile otel arasında yaşanan anlaşmazlık yüzünden bizleri mağdur ettiler. Bizi otelden içeri bile almıyorlar. Otelde yer gösterdikleri ailelere de yatak olmayan odaları göstermişler. 'Buraya yatak atacağız' demişler. Biz mağduriyetimizin çözülmesini istiyoruz" dedi.

Otele tatile gelen Vahap -Dicle Altunlu çifti de 3 gün önce evlendiklerini belirterek, balayı için geldikleri otelde rezervasyonlarının olmadığını öğrenince şoke olduklarını söylediler. Vahap Altunlu, "Derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Kimse bizimle görüşmüyor. Lütfen çektiğimiz rezilliğe bakın. Versin benim paramı ben başka yerde gidip tatilimi yapayım" diye konuştu.

Otelin Ön Büro Müdürü Mesut Öztunç gelen tatilcilerinin hiç birinin rezervasyonun olmadığını belirterek, rezervasyon sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi. Kendilerine gönderilen rezervasyonlarda bu dönem için rezervasyon onayı vermediklerini kaydeden Öztunç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tur şirketlerine bu dönem için satışı durdurduğuma dair elimde belge var. Acente beni arıyor, 'Bir şekil yardımcı olun. Misafir yola çıkıyor' diyor. Ulaşımı kendisine ait olan misafirlerimiz var. Buraya geldikten sonra da biz bir şekilde misafirlerle böyle karşı karşıya geliyoruz. Bunun dışında rezervasyonlu olan tüm misafirlerimiz odalarına geçmiştir. Acente firmasını arıyoruz hiçbir şekilde telefonlarımıza cevap verilmiyor" diye konuştu.

KA (SU/SSA)