Ankara ve İstanbul'dan tatil için Konaklı Beldesi'ndeki bir otele bugün gelen 30 kişilik grup, kimlik formlarını doldurduktan sonra otel bilekliklerini taktı. Otel restoranında yemek yedikten sonra odalarına çıkmak isteyen tatilcileri, görevliler rezervasyon kayıtlarında adları olmadığı gerekçesiyle odalara almadı. Yaşananlara tepki gösteren tatilciler, 2 ile 5 gün arasında değişen tatil için kredi kartıyla internet üzerinden ödeme yaptıklarını, tur acentesini ve oteli de telefonla arayarak rezervasyonlarını onaylattıklarını öne sürdü. İtirazlara rağmen odalara alınmayan tatilciler ve görevliler arasında tartışma yaşandı.

Odaya alınmadığı için tepki gösteren 30 yaşındaki Fatma Kansu, "15 gün önce telefonla aradık. Sesli yanıt sistemindeki 'Hoş geldiniz' şeklinde karşılama sesinin ardından görevliyle görüşerek rezervasyon yaptırdık. 'Kaydınızı alalım' diyerek yer ayırıp paramızı internet üzerinden kredi kartıyla ödedik. Benim gibi mağdur olan onlarca tatilci var. Sıcaktan dolayı büyük çoğunluğu otelden dışarı çıkmadı. Yetkililer bu olaya çözüm bulmalı. Daha önce de dolandırıldık. 2 günlük tatile geldik, zehir oldu" dedi.

Sabah otel bilekliklerini takıp kimlik formalarını doldurduklarını anlatan Tuğba Bağış ise "Hak talep edemiyoruz. Tatil için paramızı acenteye peşin ödedik. Ne otel, ne tur firması sahip çıkıyor. Sabah bileklikleri taktık yemek yedik. Sonra otel kayıtlarında isimlerimizin olmadığı söylendi. Görevliler, 'Yerimiz yok, oda veremeyiz, başka yere gidin' dedi. Yaşananlardan dolayı otel tur şirketini, tur şirketi ise oteli suçluyor" diye konuştu.