Askeri uçakla Hatay'a ulaştırılan şehit Selahattin Recep Güç'ün tabutu Reyhanlı İlçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki babasının evine getirildi. Burada baba Yusuf, anne Jale ve 2 aylık eşi Melisa gözyaşları arasında helalleşti. Daha sonra şehidin tabutu kortej eşliğinde Çifteminareli Camii'ne taşındı.

Buradaki cenaze namazına Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cenaze törenine katılanlar arasında bulunan yaklaşık 30 kişilik grup 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Hükümet istifa' diye slogan attı. Güvenlik güçleri ve gruptakiler arasında kısa süreli gerginlik görüldü. Güvenlik önlemi alan polisler, hükümet aleyhinde slogan atan kişileri alandan uzaklaştırdı. Ortamın yatışmasının ardından oğlunun cenazesini taşıyan askerlerin yanına gelen anne Jale Güç, "Sizler de benim çocuklarımsınız. Selahattin'imi götürmeyin" diyerek ağıt yakıp, gözyaşı döktü. Şehidin tabutu daha sonra askeri bando eşliğinde omuzlarda taşınıp, Bayır Mahallesi'ndeki Şehitlik'te dualar arasında toprağa verildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç'ün geçen 22 Haziran'da Reyhanlı'da yapılan düğünle evlendiği, henüz nikah defterini alamadığı belirtildi.



FD(OA/İD)