Kilis'in Öncüpınar Gümrük Kapısı Hac Konaklama Tesisleri'ne yapılan 12 bin kişilik konteynır kentte Hatay'ın Reyhanlı ile Yayladağı İlçesi'ndeki çadır kentlerde kalan Suriyeliler'in nakli devam ediyor. Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Gümrük Kapısı Hac Konaklama Tesisleri'ndeki 546 çadırın bulunduğu çadır kentte barınan 4 bin 500 Suriyeliler'in büyük bölümü Kilis ve Gaziantep'e gönderildi. Çadır kentte bugün itibarıyle 500 kişi kaldı, çadırlar da boşaldı. Bunun üzerine boş çadırların sökülmesine başlandı. Sökülen çadırların temizliği, bakım ve onarımı yapıldıktan sonra depolanacağı bildirildi. Yetkililer, ihtiyaç duyulması halinde çadırların tekrar kurulacağını söyledi. Çadır kentte kalan 500 kişi gruplar halinde Kilis ve Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne gönderilecek.

Suriye sınırının tam karşısında bulunan Reyhanlı çadır kentinde kalan 500 Suriyeli ise günlük yaşamlarını sürdürüyor. Suriyeliler için Kızılay tarafından üç öğün yemek veriliyor, sağlık sorunları olanların tedavileri Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde yapılarak tekrar çadır kente getiriliyor.

ÖNCÜPINAR SINIR KAPISINDA HAREKETLİLİK

Öte yandan Kilis'in Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan Suriye'ye TIR çıkışında da hareketlik görülmeye başlandı. Suriye'deki olaylar nedeniyle ticari araçların geçişlerinin yüzde 70 oranında azaldığı Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda tekrar TIR kuyruğu oluştu. Suriye üzerinden 11 ülkeye transit yük taşıyan TIR şoförleri, son bir haftadır komşu ülkedeki iç çatışmaların azaldığını, bu nedenle ticari araç çıkışlarının arttığını söyledi.



FD(OA/İD)