Uşak'ta geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan, kaldırıldığı Uşak Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Resul Aydın'ın ailesi tarafından bağışlanan organlarına İzmir ve İstanbul sahip çıktı. Aydın'ın kalbi İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, böbrekleri ve pankreası Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, akciğeri ise İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gidecek. Karaciğerde Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne gideceği bildirildi. Ameliyatı yapacak ekibin saat 01.00 itibariyle ameliyata başlayacağı öğrenildi.

Uşak'ın organ bağışında son bir yılda 4 ayrı organ bağışı gerçekleştirildiğini ifade eden Uşak Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, "İlimiz organ bağışı konusunda Türkiye'nin en duyarlı illerinden birisi haline geldi. 18 Aralık günü motosiklet kazası sonucunda yoğun bakıma alınan evladımız Resul Aydın, bugün saat 10.00 sıralarında beyin ölümü tanısı konarak tıbben ve hukuken kaybedildi. Resul Aydın'ın ailesi daha önceki birinci ve dördüncü yüz nakillerini sağlayan Uşaklı ailelerimiz gibi büyük bir fedakarlık ve erdemliği göstererek çocuklarının iç organlarını bağışladı" dedi.

ZAMANLA YARIŞ BAŞLADI

Organ bağışı ve nakillerinde her zaman olduğu gibi zamanla yarışın başladığına dikkat çeken Dr. Zafer Aydın, "Şuanda zamanla yarış devam başladı. Bu yarış organlar alınıp nakledilinceye kadar devam edecek. Ailenin organ bağışından sonra İzmir'de ki koordinasyon merkezimize vakamızı sunduk. Merkezimizde organ nakli yapılan hastanelere bağışla ilgili bilgi verdi. Şu anda İzmir 9 Eylül Üniversitesi'nden kalp, İzmir Tepecik Hastanesi'nden böbrekler ve pankreas, İstanbul Koşuyolu Hastanesi'nden de akciğer, karaciğerde Başkent Üniversitesi Hastanesi için oluşturulan özel ekipler Uşak'a gelmek için hazır durumdalar. Diliyorum ki en uygun ihtiyaç sahiplerine bu organlar nakledilerek insanlar yaşama tutunmuş olurlar. Ben sizlerin aracılığı ile bir kez daha bağış kararı alan ailemize saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Bütün ekiplerin eş zamanlı olarak yola çıktığı bildirilirken organ bağışı ameliyatına saat 01.00 itibariyle başlanacağı öğrenildi.

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK,


YK (YY/SSA) (FOTOĞRAF)