Rıhtım bölgesindeki eğlence merkezlerini kapsamayan uygulamaya göre, müzik yayını yapan tüm restoranlara canlı müzik izni için belediyeye başvuru yapmaları gerektiğine dair tebliğat yapıldı. Ruhsatlandırma çalışmalarının tamamlanması ardından restoranların en fazla geceyarısına kadar müzik yayını yapabileceği belirtildi. Ruhsat başvurusu için 'Çevresel Gürültü Seviyesi Değerlendirme Raporu' almak zorunda olan restoran işletmecileri, sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan izinli firmalardan alınabilen bu rapor için 1500 TL ile 2 bin TL ödemek zorunda kalacak.

FİYAT YÜKSEK BULUNDU

Maliyeti yüksek bulan restoran işletmecileri, Alanya Pansiyoncular Otelciler Kafeteryacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Odası'ndan rapor vermeye yetkili bir firmayla anlaşma yapılmasını ve fiyatın düşürülmesini istedi. Oda Başkanı Hüseyin Değirmenci, çevre il ve ilçelerdeki firmaları araştırdıklarını ve yaptıkları pazarlık sonucunda raporun maliyetini 750 TL'ye kadar düşürdüklerini söyledi. Odaya üye 800 restoran işletmecisi bulunduğunu belirten Değirmenci şöyle dedi:

"Şu anda belediye canlı müzik izni alması için esnafa tebligat ve uyarı yapıyor. Bazı işletmeciler ise işlemlerini tamamlayarak müracaatını yaptı. Belediye müracaatları aldıktan sonra ruhsat verecek. Ruhsatsız işletmeler ileriki aşamada denetlenecek" dedi.Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Üyesi Mehmet Türemiş ise "Saat 24.00'e kadar Atatürk ve Keykubat Caddesi'nde yer alan restoranlarda müzik yayını yapılmaması için zabıtalar sürekli uyarıda bulunuyor. Esnaf bu konuda çok mağdur. Düşük seviyede de olsa en azından 01.00'e kadar müzik yayını yapmak istiyorlar." 

Yaklaşık 300 restoran işletmecisi üyesi olan ALTSO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan da esnafın talebini Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'na ileteceklerini söyledi. Başkan Aydoğan, uygulamanın işletmeleri zora sokacağını savundu.



TE(HA/İD)