Olay, geçen çarşamba günü saat 01.00 sıralarında Fethiye Kaymakamlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün hemen yanındaki, Reşit ve Meral Bayhan çiftinin işlettiği restoranda meydana geldi. İddiaya göre market işletmecisi Mehmet S., işyerini genişletmek için bitişik komşusu Reşit Bayhan'ın 5 yıldır işlettiği restoranı boşaltmasını istedi. Reşit Bayhan'ın karşı çıkması üzerine Mehmet S., Bayhan çiftini tehdit etti. Reşit Bayhan'ın direnmesi üzerine Mehmet S., geçen çarşamba günü yanındaki 3 kişiyle birlikte restoran önünde beklemeye başladı.

ÖNCE GASP ETTİ

Saat 01.00 sıralarında işyerini kapatarak eşi Meral, çocukları 2 yaşındaki Emirhan, 12 yaşındaki Bülent ve 13 yaşındaki Sena İnci'yi alarak eve gitmek için otomobiline yönelen Reşit Bayhan'ın önünü kesen Mehmet S., tabancasını doğrulttuğu Bayhan'ın üzerindeki 4 bin 80 TL'yi gasp etti ve yine dükkanı boşaltması için tehdit etti. Yaşananları şaşkınlıkla izleyen Meral Bayhan, elinde tabanca bulunan Mehmet S.'yi itti. Bunun üzerine taraflar arasında kavga çıktı. Reşit Bayhan ve eşi dükkanlarına doğru kaçarken, Mehmet S. peşlerinden 4 el ateş etti. Şans eseri isabet almadan kurtulan çift dükkana sığınırken, kurşunlardan biri işyerindeki dolaba isabet etti. Mehmet S. ve kimlikleri henüz belirlenemeyen 3 saldırgandan 2'si, bu kez peşinden geldikleri Bayhan'ı dükkanın girişindeki bir köşeye sıkıştırdı.

SİLAH TUTUKLUK YAPINCA ÖLMEKTEN KURTULDU

Yeniden kavga etmeye başlayan taraflar, işyerinin içine kadar girdi. Burada silahını yaklaşık 1 metre mesafeden Bayhan'a doğrultan Mehmet S., arka arkaya tetiğe bastı. Ancak tutukluk yapan tabanca, ateş almadı. Mehmet S. silahını kontrol ettikten sonra yeniden tetiğe bastı fakat tabanca yine ateş almadı. Silah ateş almayınca diğer 2 saldırgan ile mücadele eden Meral Bayhan'a yönelen Mehmet S., eşini korumaya çalışan kadının başına tabancanın kabzasıyla defalarca vurdu. Saldırganlar yere düşen kadını tekmeleyerek darp etti. Reşit Bayhan ise eşine ölümcül darbeler indiren 3 saldırganı tabure fırlatarak durdurmaya çalıştı. Bayhan çiftini öldüresiye döven saldırganlar, daha sonra olay yerinden hızla kaçtı. Olan biteni bir köşede çaresizlik içinde izleyen 3 çocuk ise anne ve babalarını kanlar içinde görünce göz yaşlarına boğuldu.

DARBELER NEDENİYLE KONUŞAMADILAR

ŞÜphelilerin olay yerinden kaçmasının ardından Reşit ve Meral Bayhan çifti polis merkezine giderek yardım istedi. Yüzlerine aldıkları darbelerle konuşamayan çift, ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Reşit Bayhan'ın başına 22, Meral Bayhan'ın başına ise 7 dikiş atıldı. Yaralı çift, beyin cerrahi bölümünde tedaviye alındı. Saldırganların peşine düşen polis ise restorandaki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

DEHŞET DAKİKALARINI ANLATTILAR

Yaşadığı dehşet anlarını anlatan Reşit Bayhan, şans eseri hayatta olduğunu söyledi. Komşusunun amacının kendini işyerinden çıkartıp dükkanını genişletmek olduğunu belirten Bayhan, gözü önünde eşinin dövülmesini içine sindiremediğini belirtti. Bayhan, "Benim eşim onlardan daha erkek. Nasıl olur da bir kadına böyle şiddet uygularlar" dedi.

EŞİMİ KORUMAK İSTEDİM

Meral Bayhan ise tek amacının canına kast edilen eşini korumak olduğunu söyledi. Başına aldığı darbeyle yerde kaldığını belirten Bayhan, çocuklarının olaydan çok kötü etkilendiğini kaydetti. Saldırganların yakalanmasını isteyen Bayhan, "Gereken cezayı almaları için elimizden geleni yapacağız" dedi.