Geçtiğimiz yıllarda da kardan fil, panda, penguen ve tavşan yapan 'Regülatör Restoran' işletmecisi Semih Tozman, bu yıl işyerinin bahçesine 6 ton kar kullanarak köpekbalığı maketi yaptı. Restoranda çalışan 5 personelin de yardımda bulunduğu köpekbalığı maketi 5 günde tamamlanabildi. 8 metre uzunluğunda ve yaklaşık 6 ton kar kullanılarak yapılan kardan köpekbalığı, mavi boya ile de renklendirdi. Yaptıkları kardan köpek balığının restorana gelen müşterilerinin ilgi odağı olduğunu anlatan Semih Tozman şöyle konuştu:

"Kardan köpekbalığı maketinin yapımında çeşitli tahta parçaları, kürek, süpürge, mala gibi el aletlerinin yanı sıra elektrikli testere de kulandık. Restorana gelen müşterilerin büyük ilgisini çeken kardan köpekbalığının dişlerini buz sarkıtlarından yaptık. Havanın soğuk olması nedeniyle kardan köpekbalığının yapımında tam gün çalışamadık. Zaten birkaç günümüz çevreden kar toplamakla geçti. Bizim restoranımız sezonluk bir işletme. İşlerimiz genellikle yazın oluyor. Kışın boş zamanımız fazla. 2000'li yıllarda da kardan fil ve tavşan yapmıştık. Geçtiğimiz yıllarda bu kadar kar olmadığı için kısa bir ara vermiştik. Bu sene kar güzel yağdı. Kar yerden kalkmadan güzel bir maket daha yapmaya karar verdik. İlk başta yunus balığı yapmayı düşündük. Ancak küçük bir çalışma olacağını düşünerek balina yapmak istedik. Çalışmalarımız sırasında son olarak köpekbalığı yapmaya karar verdik. 'Marmara'da, Akdeniz'de, Ege'de köpekbalığı var niye İç Anadolu'da olmasın' dedik. Gençlere örnek olması amacıyla yaptık. Tesisimiz aile restoranı olduğu için gelen ailelerin çocuklarının hoşuna gitmesini amaçladık."

Semih Tozman hobi olarak kardan heykeller yaptığını söyledi. Restoran bahçesindeki kardan dev köpek balığı müşterilerin ilgisini çekti. Müşteriler kardan köpek balığı önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.



KA(EK/İD)