Sanatçılar adına açıklama yapan Zeynep Dalkılıç ile birlikte Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak’ı makamında ziyaret etti. Dalkılıç, festival kapsamında katılan sanatçıların beldeyi ve yapacakları kültürel varlıkları tanıması amacıyla geniş çaplı gezi düzenleyeceklerini kaydetti. Beldenin tarihinin yüzyıllar öncesine dayandığını, mübadele öncesinde bölgede yaşayan Rumların kendi dillerinde Güneşin Şehri anlamına gelen Sinasos adını verdiğini bildiklerini ifade eden Dalkılıç, festivali düzenlemelerinin ana nedenini de bu bilgilerin oluşturduğunu anlattı.

Festivali düzenlemeden önce birkaç arkadaşı ile beldeye gelerek Belediye Başkanı Levent Ak’ı ziyaret ettiklerini ve bilgi aldıklarını anlatan Dalkılıç, "Bize 'burası Kapadokya’nın en büyük açık hava müzesidir' demişti. Bunu belde de yaptığımız gezide ben de bizzat gördüm. Şimdi arkadaşlarım 'az bile söylenmiş' diyor. Burasını dünyanın en büyük müzesi diye tanımlıyorum. İnsanın ömrünün resim yapmaya yetmeyeceği kanısındayım. Bir haftalık yapacağımız çalışma sonrasında yapacağımız eserlerimizi Mustafapaşa'da, 28 Mayıs 2012 tarihinde sanat sevenlerle buluşturacağız” diye konuştu.

Başkan Ak ise, festivali düzenlemekteki amaçlarının beldeyi kültürel, tarihsel ve doğal güzellikleri tanıtmak olduğunu ifade etti. Levent Ak, festivale gelen sanatçılardan modern ve geleneksel sanatların ışığında farklı kültürlerin biraraya gelmesini sağlayarak, muhteşem doğanın resimlerinin yapılarak gelecek nesillere ışık tutacak bir koleksiyon yapmalarını istediklerini belirtti.



AK(OE/AAA)