Çağdaş Türk resminin tanınmış isimlerinden birisi olarak gösterilen ve dünyanın birçok ülkesinde açtığı resim sergileriyle adından sık söz ettiren ressam Fuat Çağatay memleketi Samsun'da ilk kez resim sergisi açtı. Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla, Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda açılan sergide sanatçının yağlı boya ve pastel boya çalışmasından oluşan 40 ayrı eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 20 yıl İsveç'in Stockholm kentinde yaşayan ve sanat hayatını son 13 yıldan bu yana  İstanbul'da sürdüren ressam Fuat Çağatay, şöyle dedi:

"Samsun'da ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın isteği üzerine sergi açmaya karar verdim. Burada değişik dönemlerime ait 40 eseri sanatseverlerin beğenisine sundum. Dünyanın her tarafında resim sergilerim oldu ancak sayılarını hatırlamıyorum. Ben bu sergimde Samsun halkına sadece sanatın nasıl sanat haline geldiğini anlatmak istedim." 

Açılışın Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, siyasetçiler, işadamları ve çok sayıda sanatseverin katıldığı sergi 18 Ekim'e kadar ziyaretçilere açık tutulacak.



HÇ(İS/İD)